НАЧАЛО Други

Сериозна инвестиция от 6 милиона долара в блокчейн проект

ОКТ. 24, 2018 12:32 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сериозна инвестиция от 6 милиона долара в блокчейн проект

Блокчейн дъщерното дружество на Overstock.com Inc., Medici Ventures, реализира инвестиция от серия А в размер на $6 милиона в Minds, крипто социална мрежа с отворен код, базирана на блокчейн. В рамките на партньорството, основателят на Overstock и главният изпълнителен директор Патрик М. Бърн се присъедини към борда на директорите на Minds Inc.

"През последните години нараства вълнението от силата на блокчейн технологиите, за да се освободят личности и организации", каза Бърн в изявление. "Работата на Minds, използваща блокчейн технология като приложение за социални медии, е следващото голямо нововъведение."

Minds стартира през 2015 г. и има повече от 1 милион потребители. Това е алтернатива на Facebook, Twitter и YouTube, базирана на блокчейн, която обещава стриктна поверителност на потребителите и неограничено свободно слово.

Minds наскоро представи своя собствен крипто токен върху Ethereum Mainnet, като начин потребителите да увеличат съдържанието си. Потребителите могат също така да печелят токени чрез активно ангажиране на платформата.


Minds се изправя срещу Facebook и Google


Бил Отман, учредител и главен изпълнителен директор на Minds, каза, че смята, че партньорството с Overstock.com може да подобри визията си за децентрализирана социална мрежа, която няма да цензурира свободата на словото и ще осигури подобрена поверителност на потребителите - нещо, за което Facebook са обвинени в утъпкване.

Facebook наскоро попадна под обстрел както от либерални, така и от консервативни коментатори след сметки за масова чистка, чието съдържание смятано за "обидно".

В началото на октомври 2018 г., Facebook масово изтри 800 политически страници и профили, като твърди, че са нарушили едно от тайните им правила.

Собствениците на засегнатите профили нарекоха чистката тънкокрилата цензура и казаха, че политиките на Facebook са произволни и непрозрачни.

По същото време, Facebook също започна да блокира линкове към Minds. Бил Отман каза, че потребителите му никога няма да се справят с този проблем, защото Minds са напълно прозрачни.

"Основополагащите принципи на Minds - неприкосновеността на личния живот, прозрачността, свободното слово - са от съществено значение", каза Отман за Daily Caller през август 2018 г. "Целият ни код е отворен, което означава, че всеки може да го погледне".

За разлика от това, Отман каза, че Facebook няма прозрачност, защото селективно цензурира съдържание и "мистериозно блокира" определени групи.

"Реалността е, че те (Facebook, Twitter и Google) наказват определени страници и ние не знаем защо, защото няма да споделят кода си", обясни той.


Отман: Facebook и Google цензурират словото


Отман каза, че Mind е съсредоточен върху стриктния принцип на свободното слово. "Цензурата засяга както леви, така и десни, а интернет пространството е от полза за всички", каза той.

В интервю с Тъкър Карлсън от Fox News, Отман каза, че Google произволно банва Minds Inc. от рекламната си платформа AdSense. "Всъщност това е симптом на по-голям проблем с цензурата", каза той.

Отман каза, че Minds изгражда своя собствена рекламна мрежа, за да се конкурира с Google, за да поеме това, което счита за драконовите правила на монопола на търсачката.

https://youtu.be/PXb3_s4ix_4В същото време Overstock продължава да бъде тласък в подкрепата си за криптовалутите и блокчейн технологии.

Както бе съобщено, Overstock е една от първите мащабни компании, които приемат плащания с Биткойн. Интернет търговския гигант има и отделение за рисков капитал, посветено изключително на блокчейн инвестициите.

Едно от дъщерните дружества на Overstock tZero вече струва повече от цялата компания, след като китайска компания за частни капиталови инвестиции GSR Capital инвестира $270 милиона.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света