НАЧАЛО Други

Сериозен интерес към крипто от клиентите на най-големият попечител в света

ДЕК. 4, 2018 08:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сериозен интерес към крипто от клиентите на най-големият попечител в света

226-годишна State Street, втората най-стара американска банка (след банката на Ню Йорк) и най-големият попечител в света с приблизително $33,12 трилиона под управление и администрация, казват, че техните клиенти имат "много високо ниво на интерес" към крипто активите.


В четвъртък (29-ти ноември 2018 година) Джей Бианкамано, управляващ директор в отдел "Развитие на цифрови продукти и иновации" на State Street (в Принстън, Ню Джърси), беше говорител на панела наречен "Крипто попечителство: Ключът към отключване на институционалния капитал" на двудневната конференция "Block| FS" на American Banker (29-30 ноември 2018 г.) в Ню Йорк. Резултат с изображение за state street

Бианкамано, който в State Street се фокусира върху иновативните нови продукти и услуги, базирани на когнитивни и блокчейн технологии заяви, че сред клиентите на State Street има "много голям интерес" към крипто активите.

Няма нужда обаче, неговата фирма да осигури крипто попечителски решения за институционалните инвеститори, след като клиентите не напират това да се случи веднага.


На въпроса дали банката изгражда крипто попечителско решение или придобива фирма, която вече е изградила такова, той каза:Ние следим активите на нашите клиенти и говорим с тези, които се интересуват от това. Но няма да поставим табелка, че започваме работа. Ние сме фирма, която е приятелски настроена към блокчейн.

Той също така каза, че крипто попечителството не е само за криптовалути:
Не става дума само за текущите криптовалути, а също и за токенизация и дигитализация на традиционните активи.

Резултат с изображение за state street

На 25-ти януари 2018 гoдина, според доклад във Financial News, Ралф Ачкар, друг управляващ директор в същия отдел на State Street като Бианкамано (за Европа, Близкия изток и Африка), този път базиран в Лондон, заяви, че "въпреки че големите инвеститори се интересуват от новите активи, те са възпрепятствани от пазарната инфраструктура, която не разполага с подходящи договорки за търговия". Той продължи:

Активно се занимаваме с обслужването на цифрови активи, като токени и производните им активи, въз основа на търсенето, което виждаме от нашите институционални инвеститори.

През март 2018 година в интервю за Silicon Republic, главният технологичен архитект на State Street, Мойз Кохари, говори за огромния интерес на фирмата към блокчейн технологията:

Харча значителна част от собственото си време и усилията на моя екип в създаването и управлението на блокчейн технологиите. Затова в рамките на последните четири до пет години анализирахме почти всяка блокчейн технология и от доста рано започнахме да се занимаваме с това пространство.

В резултат на това имаме значителна част от нашия екип, които не само допринасят, но и поддържат тези проекти в общността с отворен код. Ние създаваме някои от нашите основни back-end възможности върху тези технологии, които ще започнем да предлагаме на пазара през следващите 12 до 24 месеца. И като започнем да правим това, ще видите еволюционен ефект върху видовете услуги, които ще можем да предложим на нашите клиенти.

Накратко, правим огромна инвестиция в това пространство. Но, за да е съвсем ясно, това е напълно различно от всичко, което настоящият крипто пазар прави и който работи в анонимна мрежа. Това, което правим, е създаването и оперирането на известна мрежа от участници.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света