НАЧАЛО Други

Сеул възнамеряват да инвестират $1 милиард в блокчейн

ФЕВ. 19, 2019 21:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сеул възнамеряват да инвестират $1 милиард в блокчейн

Столичното правителство на Сеул обяви плановете си да инвестира повече от $1 милиард в блокчейн и финтех стартъпи до 2022 през вчерашния ден.


Съобщението гласи, че правителството на южнокорейската столица планира да използва "Фонда за иновационен растеж в Сеул" за стартъпи, които имат различни инвестиционни проблеми с кръговете за финансиране от серия А. Фондът, стартиран миналата година, ще се фокусира главно върху стартъп фирми, свързани с индустрията на блокчейн и финтех.

Обявлението на сеулското правителство подчертава, че средната инвестиция на компания в Лондон и Силициевата долина е приблизително 6-7 милиона, докато в Корея е само около 1,1 милиона. Джо Ин-Дон, ръководител на отдела за икономическа политика в правителството на столицата, заяви:

„Иновативните стартъп инвестиции ще бъдат важни за растежа на иновативни компании за рисков капитал. Ще разширим нашата инвестиция до стимулиране на пазара за инвестиции в стартъпи и създаване на конкурентна стартъп екосистема. "

Миналия месец, правителството на столицата обяви пускането на Seoul Blockchain Governance Team, който се състои от 100 служители, с цел да се проучи потенциалът и ползите от блокчейн приложенията в различни държавни услуги.

Както бе съобщено на 4-ти октомври, кметът на Сеул, Парк Вон скоро, разкри петгодишен план, наречен „Blockchain City of Seoul“, за насърчаване на развитието на инициативи, свързани с блокчейн в столицата на Южна Корея.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света