НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Сенатор от САЩ разкрива, че е купила Биткойн

ОКТ. 13, 2021 09:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сенатор от САЩ разкрива, че е купила Биткойн

Сенаторът на Уайоминг закупи значително количество Биткойн още през август, разкриват документи.

Републиканският сенатор Синтия Лумис поплъни крипто портфолиото си по-малко от две седмици след неуспешен опит да вмъкне поправка в противоречивия законопроект за инфраструктурата, приет от Сената, разкрива доклад на CNBC.


Просрочено подаване на документи от миналия четвъртък показа, че сенаторът на щата Уайоминг е купил Биткойн (BTC) на стойност до $100,000 на 16-ти август.


Покупката на стойност между $50,001 и $100,000 беше разкрита в четвъртък извън 45-дневния срок за отчитане, определен от Закона за спиране на търговията с познанията на Конгреса, според CNBC.


Съгласно закона, членовете на Конгреса са длъжни да оповестяват своите индивидуални акции, облигации и стокови фючърсни продажби и покупки в рамките на 45 дни след сделката.


След като го осъзнахме, работихме с комисията по етика, за да го поправим”, заяви говорител в офиса на Лумис пред CNBC, като допълни, че забавянето е “честна грешка”, причинена от “грешка при подаването”, и че “проблемът е разрешен без налагане на наказания.


Инвестицията на Лумис през август бележи една от първите покупки на криптовалута в Конгреса, според Quiver Quantitative, се твърди в доклада.


Компанията за алтернативни данни, която проследява търговските дейности на сенаторите, разкри, че единственият друг значителен залог в крипто е направен от Пат Тууми. Сенаторът от Пенсилвания купи до $15,000 от Grayscale Ethereum Trust и до $15,000 Grayscale Bitcoin Trust през юни, разкри CNBC, позовавайки се на CNBC Quiver Quantitative.


Не Пропускай: Биткойн ще се върне до $64,000 - но кога?

Поправката “Wyden-Lummis-Toomey” към противоречивия законопроект за инфраструктурата, която се опита да ограничи проблематично широкото определение кой се квалифицира като крипто брокер, не успя да бъде приета поради изненадваща намеса на сенатор Ричард Шелби, две седмици преди Лумис да увеличи своя дял в Биткойн.


Разкриването на Биткойн на Лумис привличаше внимание в миналото, отбелязва се в доклада. По-рано през април тя подаде своя годишен формуляр за финансово разкриване в Сената, без да включва Биткойн. Изменено разкритие, което тя подаде седмица по-късно, разкри, че Лумис притежава BTC на стойност между $100,000 и $250,000.


През юни сенаторът от Уайоминг разкри, че притежава пет биткойна, разкривайки, че е започнала да инвестира в крипто през 2013 г., когато цената му е била $330.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света