НАЧАЛО Други

SEC закрива крипто хедж фонд

СЕП. 12, 2018 23:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC закрива крипто хедж фонд

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) официално е издала заповед за спиране на дейността на крипто хедж фонд за нарушаване на законите за ценните книжа.


SEC е подала заповед за прекратяване на дейността, както и глоба от 200,000 долара за Crypto Asset Management LP (CAM) и за основателя й Тимъти Енкинг, съобщават CNBC.


Според Комисията фондът, който се обявява за "първият регулиран фонд за крипто активи в Съединените щати", никога не е регистриран като инвестиционно дружество. По този начин директно и "съзнателно" нарушава закона за ценните книжа.

След като се свърза с регулатора, хедж фондът прекрати публичното предлагане и предложи обратно изкупуване(buyback) на своите инвеститори. Освен това, основателят се е съгласил да плати глоба от 200,000 долара. Той обаче не отрича или не признава заключенията на комисията.

Говорейки по въпроса, Енкинг отбеляза:

Ние сме напълно в съответствие със SEC, тъй като скоро след като ни уведомиха, че имат притеснения относно два откъса от нашия уебсайт.

Енкинг също така подчерта, че не са навредили на инвеститори и че компанията е сътрудничила изцяло с агенцията.

Още през 2017 г. Комисията публикува доклад, описващ рисковете от първоначлното предлагане на монети (ICO).

Случаят представлява първият ход на SEC срещу крипто хедж фондове. По-рано тази година, Комисията заяви, че bitcoin и Ethereum не са ценни книжа, но ICO са. По този начин те попадат в обхвата на действащите закони за ценните книжа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света