НАЧАЛО Други

SEC закрива крипто хедж фонд

СЕП. 12, 2018 23:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC закрива крипто хедж фонд

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) официално е издала заповед за спиране на дейността на крипто хедж фонд за нарушаване на законите за ценните книжа.

 

SEC е подала заповед за прекратяване на дейността, както и глоба от 200,000 долара за Crypto Asset Management LP (CAM) и за основателя й Тимъти Енкинг, съобщават CNBC.


Според Комисията фондът, който се обявява за "първият регулиран фонд за крипто активи в Съединените щати", никога не е регистриран като инвестиционно дружество. По този начин директно и "съзнателно" нарушава закона за ценните книжа.

След като се свърза с регулатора, хедж фондът прекрати публичното предлагане и предложи обратно изкупуване(buyback) на своите инвеститори. Освен това, основателят се е съгласил да плати глоба от 200,000 долара. Той обаче не отрича или не признава заключенията на комисията.

Говорейки по въпроса, Енкинг отбеляза:

Ние сме напълно в съответствие със SEC, тъй като скоро след като ни уведомиха, че имат притеснения относно два откъса от нашия уебсайт.

Енкинг също така подчерта, че не са навредили на инвеститори и че компанията е сътрудничила изцяло с агенцията.

Още през 2017 г. Комисията публикува доклад, описващ рисковете от първоначлното предлагане на монети (ICO).

Случаят представлява първият ход на SEC срещу крипто хедж фондове. По-рано тази година, Комисията заяви, че bitcoin и Ethereum не са ценни книжа, но ICO са. По този начин те попадат в обхвата на действащите закони за ценните книжа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света