НАЧАЛО Регулации

SEC въвеждат проект за мониторинг на транзакциите

ОКТ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC въвеждат проект за мониторинг на транзакциите

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ стартира проекта, именуван CAT (consolidated trail odit), или с други думи масивна правителствена програма, която ще проследява търговията.

Първоначално програмата получи зелена светлина през 2012 г. и има за цел да проследява всички сделки с акции и опции, извършени на борси в Съединените щати. Платформата ще събира всички тези данни в една база данни, която ще бъде под прякото управление на правителството на САЩ. Всичко това е с цел наблюдение на незаконни и манипулативни транзакции.

Програмата ще предоставя на регулаторните органи данните от които се нуждаят, за да предотвратят мащабни пазарни движения, като изненадващия срив на Dow Jones.

Брокерите-дилъри вече ще трябва да представят своите сделки в базата данни на CAT от април следващата година.

Първоначалният краен срок беше ноември 2019 г., но той беше отложен за към април 2020 г. Председателят на SEC, Джей Клейтън, иска да внедри системата възможно най-скоро. Той смята, че „предложените изменения“ ще доведат до по-голяма прозрачност на тези борси.

Членът на Европейската комисия Хестър Пиърс смята, че програмата е регулаторна рамка.

Хестър, известна още в крипто пространството като „крипто майката“, изрази притесненията си в блог публикация. Тя смята, че програмата е нарушение на личния живот, което лишава потребителите от свободата им. Според нея програмата ще предостави на федералното правителство възможност да следи всяка една сделка, която човек направи.

Тя заяви, че хората от различни организации ще имат достъп до тази информация и могат да я използват за различни цели.

Това от своя страна наистина може да се смята за притеснително. Но дали не е "нужна крайност", за да може да се има малко повече контрол над криптовалутите и да се предотвратяват криминални дейности свързани с дигиталните активи?

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индийското правителство няма намерение да забранява криптовалутите

Законопроектът, озаглавен „Забрана на криптовалутите и регулиране на официалните дигитални валути“ не е включен в дневния ред, издаден в долната камара на парламента на Индия, Лок Сабха, на 14 ноември...
НОЕ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.О...
НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

НОЕ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейската централна банка обмисля забрана на 'високорисковите' активи

През месеците след обявяването му, проектът предизвика спорове и много възмущение сред регулаторите по целия свят, които предупреждават, че на Facebook и изпълнителния директор Марк Зукербърг не може ...
НОЕ. 8, 2019 18:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света