НАЧАЛО Алткойни Биткойн

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Дългото чакане за борсово търгуван продукт с Биткойн скоро може да приключи, според доклад от финансовия медиен гигант Bloomberg.

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.


Анонимните източници казаха:


Малко вероятно е регулаторът да блокира продуктите [от това] да започнат да се търгуват следващата седмица.


Фючърсните продукти вероятно ще са първите одобрени, тъй като те се разглеждат по-благосклонно от регулаторите. Фючърсите се управляват от Чикагската стокова борса (CME) и изискват от инвеститорите да пускат пари в марж, за да ги търгуват.


Старши ETF анализатор на Bloomberg, Ерик Балкунас, е убеден, че ProShares Bitcoin Strategy ETF може да е първият стартиран, тъй като срокът за вземане на решение е 18-ти октомври. Invesco Bitcoin Strategy ETF може да бъде одобрен на следващия ден, ако се изключат всякакви допълнителни забавяния от SEC.


В туит от 15-ти октомври анализаторът заяви:


[До голяма степен е ясно]. Очаквайте стартирането следващата седмица.Председателят на SEC Гари Генслер изрази благосклонност за ETF продукти, базирани на CME фючърси за Биткойн, подадени съгласно закон от 40-те години на миналия век, добавяйки по-голяма тежест към потенциала на дългоочакваното одобрение.


Не Пропускай: Ето защо този алткойн е готов да се завърне до върховете си

CryptoDnes съобщи, че Ark Invest се е обединила с 21Shares, за да подаде заявление за ETF, който ще търгува фючърси на Биткойн, което показва, че и те са били уверени, че одобрението на продукта е неизбежно.


Сроковете за кандидатстване за ETF от VanEck и Valkyrie също се приближават (25-ти октомври), така че може множество от тях да бъдат изброени на борси през следващите няколко седмици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света