НАЧАЛО Регулации

SEC твърди че ще следи крипто пазара отблизо

ЯНУ. 8, 2020 22:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC твърди че ще следи крипто пазара отблизо

OCIE (Office of Compliance Inspections and Examinations) на Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обяви, че те ще направят криптовалутата приоритет през 2020 г.

По-конкретно OCIE казва, че компаниите и организациите на пазара ще бъдат идентифицирани и разследвани. 


Тъй като все повече инвеститори на дребно влизат на пазара, Комисията иска да се справи с различните рискове, свързани с търговията на тези видове активи. Според OCIE, инвеститорите на дребно може да нямат ясно разбиране за разликите между цифровите активи и традиционните продукти.


Параметрите, които ще бъдат оценявани, включват безопасността на клиентските фондове и активи, инвестиционната годност, управлението на портфейла и търговските практики, ценообразуването и оценката, ефективността на програмите и контролите за съответствие, надзора на външните бизнес дейности на служителите, в допълнение към проучването на ролята на агентите за трансфер и посредници при транзакции с криптовалути.


OCIE пише:


Поради тези рискове OCIE ще продължи да идентифицира и изследва регистрираните на SEC участници на пазара, ангажирани в това пространство. Изпитите ще оценят следното: (1) инвестиционна годност, (2) управление на портфейла и търговски практики, (3) безопасност на клиентските фондове и активи, (4) ценообразуване и оценка, (5) ефективност на програмите и контролите за съответствие и ( 6) надзор на служителя извън търговската дейност.


Заявената цел на целия този мониторинг е да защити инвеститорите на дребно, което е нещо, което е необходимо в крипто пространството, като се имат предвид множеството измами през годините.


Изглежда обаче е трудно да се намери баланс между защитата на инвеститорите, като все още се позволява на криптовалутите да процъфтяват. Като цяло общоприетото схващане в крипто пространството е, че SEC прекомерно възпира и пречи на крипто бизнесите.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Ето защо не бива да посещавате крипто конференции в Северна Корея

Reuters съобщава в сряда, че посещението на събитието вероятно би било нарушение на международните санкции, според поверителен доклад, който скоро ще бъде представен пред Съвета за сигурност на САЩ.Но...
ЯНУ. 15, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво означава последната европейска директива за борбата с пране на пари за криптовалутите?

Регламентът беше въведен като закон на 9-ти юли 2018 г. с цел да се увеличи прозрачността на финансовите транзакции и да се отговори на проблема свързан с пране на пари и финансиране на тероризма в ця...
ЯНУ. 13, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нюйоркският щатски регулатор предлага нова рамка за вписване на криптовалути

ЯНУ. 9, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Турция се планира регулация на крипто пазарите

Съветът за капиталови пазари на Турция (CMB), регулаторният орган, който наблюдава пазарите на ценни книжа в страната, разработва насоки за наблюдение, одит и регулиране на крипто пазарите в страната,...
ЯНУ. 8, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света