НАЧАЛО Други

SEC съди Kik за ICO проект от 2017 година

ЮНИ. 6, 2019 15:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC съди Kik за ICO проект от 2017 година

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) съди Kik за предполагаемата продажба на нерегистрирани ценни книжа, по време на старта на своето ICO през 2017 г.


В подадените документи този вторник в Южен окръг Ню Йорк, SEC заяви, че Kik са нарушили раздел 5 от Закона за ценните книжа от 1933 г., който изисква да бъдат регистрирани предлагания.


Чрез продажба на 100 милиона долара в ценни книжа, без да се регистрират офертите или продажбите, ние твърдим, че Kik лишават инвеститорите от информация, върху която те са имали законно право, и са попречили на инвеститорите да вземат информирани инвестиционни решения.

Това каза Стивън Пейкин, съдиректор на отдела на SEC за изпълнението. 


Компаниите не са изправени пред бинарен избор между иновации и спазване на федералните закони за ценните книжа.

Както се твърди в жалбата на SEC, Kik губи пари от години заради единствения им продукт, който е онлайн апликация за съобщения. Ръководството на компанията прогнозира, че ще изчерпат парите си през 2017 г.

Загубите на Kik са средно около 30 милиона долара годишно. По-ранните им опити да бъдат придобити от по-голяма технологична компания са се провалили, като седем потенциално заинтересовани страни отказват да купят или да се слеят с компанията.В началото на 2017 г. Kik се стремеше да се ориентира към нов тип бизнес, който ще финансира чрез продажбата на един трилион цифрови токена.


Компанията продава родните си токени на по-ниска цена за богатите купувачи, набирайки повече от 55 милиона долара от американски инвеститори.

Жалбата на SEC твърди, че токените се търгуват с около половината от стойността, която публичните инвеститори са платили по време на предлагането.

Според жалбата, Комисията по ценни книжа на Онтарио преди това е информирала Ватерло, че базираният в Канада Kin токен отговаря на стандарта за ценна книга.

По-рано тази година компанията съобщи пред Wall Street Journal, че възнамерява да съди SEC, ако агенцията внесе принудително действие срещу проекта.

Миналия месец, изпълнителният директор на Kik, Тед Ливингстън, заяви, че компанията вече е похарчила 5 милиона долара в занимавки със SEC.

След това Kik стартира кампания за набиране на средства за делото под форма на “Defend Crypto” на стойност $ 5 милиона, за да подкрепи потенциалния съдебен процес.

Kin се използва в пакет от мобилни приложения. Те използват средствата от ICO-то, за да подпомогнат развитието на нови пазари c цел хората да печелят и изразходват криптовалутата, която работи на собствения им блокчейн.

В изявление от вторник, Ливингстън каза:

Това е първият случай, в който сме на път да постигнем яснотата, от която толкова отчаяно се нуждаем като индустрия, за да можем да продължим да правим нововъведения и да градим.


Kik Sec Filing by on Scribd
https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (6)
Sven ДЕК. 13, 2019 Central bankers are tired of rescuing the world economy alone. mortgage payment calculator This means homeowners will qualify for 10 to 20 percent less.v plaquenil brand name ФЕВ. 23, 2021 buy erectile dysfunction pills online [url=https://plaquenilx.com/#]plaquenil medicine[/url] can erectile dysfunction be cured
Изкажете мнение
Още Други новини

Предстои тежка рецесия, твърди Раул Пал

Въпреки това той остава уверен, че крипто ще бъде жизнеспособен инвестиционен клас в дългосрочен план.В ново интервю за подкаста Investopedia Express, главният изпълнителен директор на Real Vision Рау...
МАЙ. 18, 2022 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tomorrow Conference завърши своето дебютно издание - над 21,000 човека гледаха събитието

Над 21,000 души общо от целия свят се насладиха на събитието присъствено и онлайн. Повече от 50 лектори участваха в седем ексклузивни панела, повече от 50 ключови бележки и множество интерактивни диск...
МАЙ. 17, 2022 16:03 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на MicroStrategy скочиха с 20% въпреки спада на крипто пазара

Въпреки това, крипто пазарът изглежда показва някои признаци на балансиране, тъй като Биткойн, водещата цифрова валута, се възстанови от 16-месечно дъно за седмица.За момента изглежда, че и криптовалу...
МАЙ. 17, 2022 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase добавя нови функционалности към мобилното си приложение

Приложението ще позволи на избрани потребители да имат достъп до децентрализирани приложения (dApps) в мрежата на Етериум (ETH), като Uniswap и OpenSea.Today, we're starting to make it dramatically ea...
МАЙ. 17, 2022 13:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света