НАЧАЛО Алткойни Биткойн

SEC спира инвестиционен инструмент за BTC и ETH

СЕП. 10, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC спира инвестиционен инструмент за BTC и ETH
 
Изключително популярен инвестиционен инструмент, който се стреми да обжалва американските публични пазарни инвеститори, търсещи разкриване на криптовалутите, е стигнал до неуспех.

Обявено в неделя, Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) издаде заповед за спиране на търговията на Bitcoin Tracker One и Ether Tracker One, които са "exchange-traded notes" (инструмент за анонимни транзакции) ,издадени от XBT Provider AB, дъщерно дружество на CoinShares Holdings.

В официалната поръчка SEC посочи "объркване между участниците на пазара" по отношение на естеството на финансовите инструменти като причина за това.

"Материалите, подадени от кандидатите за брокерски дилъри, които позволяват предлагането и продажбата на тези финансови продукти в Съединените щати, както и някои уебсайтове за търговия, ги характеризират като "борсово търгувани фондове - ETF". Други публични източници характеризират инструментите като "exchange-traded notes - ETN". За разлика от тях, емитентът ги характеризира в офертните си материали като "несвързани с акции сертификати".

Комисията заяви, че решението е в "обществения интерес" и че е в съответствие с мандата си да гарантира "защитата на инвеститорите".

Спирането трябва да започне в 5:30 часа на 9-ти септември 2018 г. до 11:59 часа. на 20-ти септември 2018 г.

Таксувани като "меко отваряне", според Bloomberg, продуктите са контрастирали с по-сложните ETF, които наскоро бяха свалени от регулаторите, като по-бърз начин за достъп до крипто експозицията с долари.

"Всеки, който инвестира в долари, вече може да бъде изложен на тези продукти, докато преди това те бяха достъпни само в евро или шведска крона", каза Райън Радлоф, главен изпълнителен директор на CoinShares Holdings.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн все повече навлиза в ‘мейнстрийма’

Печалбите му се подхранват от нарастващото приемане сред големите американски фирми и финансови компании.Ето няколко стъпки от големи компании, големи инвеститори, банки и платежни процесори, които пр...
АПР. 20, 2021 15:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Борсата OKEx интегрира Lightning Network

Lightning Network е втори слой, който работи върху Биткойн, за да предложи по-бързи и по-евтини транзакции. Борсата обяви интеграцията през февруари. “OKEx има удоволствието да съобщи, че BT...
АПР. 20, 2021 13:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър, който предвиди сривът на Биткойн, казва, че предстои скок до $70,000

На 12-ти април крипто анализаторът Loma каза на своите 128,300 последователи, че според него Биткойн ще подведе биковете с фалшив пробив, точно когато крипто обменът Coinbase се котира на фондовия паз...
АПР. 19, 2021 15:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света