НАЧАЛО Алткойни Биткойн

SEC спира инвестиционен инструмент за BTC и ETH

СЕП. 10, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC спира инвестиционен инструмент за BTC и ETH
Изключително популярен инвестиционен инструмент, който се стреми да обжалва американските публични пазарни инвеститори, търсещи разкриване на криптовалутите, е стигнал до неуспех.

Обявено в неделя, Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) издаде заповед за спиране на търговията на Bitcoin Tracker One и Ether Tracker One, които са "exchange-traded notes" (инструмент за анонимни транзакции) ,издадени от XBT Provider AB, дъщерно дружество на CoinShares Holdings.

В официалната поръчка SEC посочи "объркване между участниците на пазара" по отношение на естеството на финансовите инструменти като причина за това.

"Материалите, подадени от кандидатите за брокерски дилъри, които позволяват предлагането и продажбата на тези финансови продукти в Съединените щати, както и някои уебсайтове за търговия, ги характеризират като "борсово търгувани фондове - ETF". Други публични източници характеризират инструментите като "exchange-traded notes - ETN". За разлика от тях, емитентът ги характеризира в офертните си материали като "несвързани с акции сертификати".

Комисията заяви, че решението е в "обществения интерес" и че е в съответствие с мандата си да гарантира "защитата на инвеститорите".

Спирането трябва да започне в 5:30 часа на 9-ти септември 2018 г. до 11:59 часа. на 20-ти септември 2018 г.

Таксувани като "меко отваряне", според Bloomberg, продуктите са контрастирали с по-сложните ETF, които наскоро бяха свалени от регулаторите, като по-бърз начин за достъп до крипто експозицията с долари.

"Всеки, който инвестира в долари, вече може да бъде изложен на тези продукти, докато преди това те бяха достъпни само в евро или шведска крона", каза Райън Радлоф, главен изпълнителен директор на CoinShares Holdings.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света