НАЧАЛО Регулации

SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите

ФЕВ. 3, 2019 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите

Според неотдавнашен доклад, Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) задейства планове за започване на проследяване и наблюдение на блокчейн транзакциите. Беше разкрито, че американският върховен финансов надзорник анализира тези транзакции.


SEC търси доставчик на данни


В доклада се знае, че SEC се опитва активно да търси доставчик или продавач, който да помогне при определянето и мониторинга на риска, свързан с транзакциите във виртуални валути. Перфектният доставчик ще бъде всяка компания, която може да помогне да извлече данни от блокчейн и да ги анализира, за да направи преглед. Това означава, че продавачът не само ще извлече данните, но и ще помогне:

  • Предоставят се извадки от данни на повтаряща се основа за най-масово използваните блокчейн леджъри, базирани на обема на транзакциите.

  • Прочистване и нормализиране на данни, за да се даде възможност за преглед и проучване. Осигуряване на способност за извличане на информация от наличните данни, включително данни за атрибуция (т.е. на кого принадлежи даден адрес).

  • Осигурява начин да се докаже, че предоставените данни са точни и пълни.


В декларацията на SEC, в която се обявява възможността, се казва, че:
Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) издава тези източници на искане за уведомяване като средство за провеждане на проучване на пазара, за да се определи наличността и техническите възможности на големите, и малките предприятия. Това е с цел да могат да се предоставят данни за блокчейн в подкрепа на усилията на SEC за наблюдение на риска, подобряване на съответствието и информиране на Комисията по отношение на цифровите активи.

SEC се нуждае от пълен достъп


Освен услугата за анализ, SEC изисква от доставчика/продавача да предостави преглед на процесите и инструментите, които биха използвали за извличане на конвертиране и проверка на данните. Така че, въпреки че продавачът ще отговаря за операцията, SEC има представа как се прави и има достъп до нея във всеки един момент.


За всички продавачи, които се интересуват от офертата на SEC, за отговорите е определен краен срок от 14-и февруари.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света