НАЧАЛО Регулации

SEC ще прощава на ICO, ако сътрудничат и си плащат глобите

МАР. 27, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC ще прощава на ICO, ако сътрудничат и си плащат глобите

Очевидно е, че SEC се отнасят с лека ръка спрямо ICO, които си сътрудничат, плащат глоба и връщат на инвеститорите набраните пари.


Комисията на ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), постига споразумения с ICO проекти, които приемат решението на Комисията за нарушаване на разпоредбите относно ценните книжа.

Fortune съобщават, че SEC постигнаха споразумение за сделки с някои ICO проекти в САЩ, за предлагане на токени, считани за ценни книжа от Комисията. Според доклада, някои проекти дори се измъкнаха без да се налага да плащат глоба.

Говорейки пред Fortune, Виктор Сантос от Airfox, един от ICO проектите, глобени от SEC, заяви, че се надяват да са съвместими и ще бъдат готови, когато излезе нов регламент.

SEC наказа Airfox с около $ 250,000 и инструктира компанията да върне инвестиционните средства с лихви. Комисията също така препоръча на дружеството да следва надлежния процес на публично предлагане на ценни книжа.

Airfox е един от многото проекти, които се сблъскват с SEC, веднага щом Комисията започна да насочва своето внимание към ICO арената през 2017 г. Освен от изпълнителните директори, публични личности, които популяризират ICO, също са се сблъсквали с регулатора на ценни книжа.

През ноември 2018 г., SEC наказа DJ Khaled и Флойд Мейуедър с общо $ 800,000 плюс забрана за участие в промоционални дейности в продължение на две-три години. И двете знаменитости бяха включени в измамната рекламна кампания за, Centra Tech ICO.


Междувременно, в САЩ има призиви за по-нюансиран подход към регулирането на криптовалути, извън обхвата на съществуващите правила и кодекси.


Председателят на SEC, Джей Клейтън, последователно твърди, че Комисията вижда повечето ICO като ценни книжа, дори ако главните агенти казват, че техните токени са комунални услуги. Някои коментатори смятат, че SEC трябва да преработи законите си, за да отчете уникалната природа на активите, базирани на блокчейн.https://twitter.com/jchervinsky/status/1110196253743345664Категоризирането от страна на Комисията, на много ICO токени, като ценни книжа остава първостепенно място за някои заинтересовани страни. Мнозина смятат, че тестът на Хауи не е достатъчен, за да се класифицират множеството форми на блокчейн токени, които могат да попаднат под токените за комунални услуги, плащания и активи.

Междувременно, продажбите на ICO токени са в средата на значителен спад, тъй като цифрите за набиране на средства продължават да падат. Продажбите на токени понастоящем намаляват с 90% в сравнение с първото тримесечие на 2018 година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света