НАЧАЛО Регулации

SEC ще прощава на ICO, ако сътрудничат и си плащат глобите

МАР. 27, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC ще прощава на ICO, ако сътрудничат и си плащат глобите

Очевидно е, че SEC се отнасят с лека ръка спрямо ICO, които си сътрудничат, плащат глоба и връщат на инвеститорите набраните пари.


Комисията на ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), постига споразумения с ICO проекти, които приемат решението на Комисията за нарушаване на разпоредбите относно ценните книжа.

Fortune съобщават, че SEC постигнаха споразумение за сделки с някои ICO проекти в САЩ, за предлагане на токени, считани за ценни книжа от Комисията. Според доклада, някои проекти дори се измъкнаха без да се налага да плащат глоба.

Говорейки пред Fortune, Виктор Сантос от Airfox, един от ICO проектите, глобени от SEC, заяви, че се надяват да са съвместими и ще бъдат готови, когато излезе нов регламент.

SEC наказа Airfox с около $ 250,000 и инструктира компанията да върне инвестиционните средства с лихви. Комисията също така препоръча на дружеството да следва надлежния процес на публично предлагане на ценни книжа.

Airfox е един от многото проекти, които се сблъскват с SEC, веднага щом Комисията започна да насочва своето внимание към ICO арената през 2017 г. Освен от изпълнителните директори, публични личности, които популяризират ICO, също са се сблъсквали с регулатора на ценни книжа.

През ноември 2018 г., SEC наказа DJ Khaled и Флойд Мейуедър с общо $ 800,000 плюс забрана за участие в промоционални дейности в продължение на две-три години. И двете знаменитости бяха включени в измамната рекламна кампания за, Centra Tech ICO.


Междувременно, в САЩ има призиви за по-нюансиран подход към регулирането на криптовалути, извън обхвата на съществуващите правила и кодекси.


Председателят на SEC, Джей Клейтън, последователно твърди, че Комисията вижда повечето ICO като ценни книжа, дори ако главните агенти казват, че техните токени са комунални услуги. Някои коментатори смятат, че SEC трябва да преработи законите си, за да отчете уникалната природа на активите, базирани на блокчейн.https://twitter.com/jchervinsky/status/1110196253743345664Категоризирането от страна на Комисията, на много ICO токени, като ценни книжа остава първостепенно място за някои заинтересовани страни. Мнозина смятат, че тестът на Хауи не е достатъчен, за да се класифицират множеството форми на блокчейн токени, които могат да попаднат под токените за комунални услуги, плащания и активи.

Междувременно, продажбите на ICO токени са в средата на значителен спад, тъй като цифрите за набиране на средства продължават да падат. Продажбите на токени понастоящем намаляват с 90% в сравнение с първото тримесечие на 2018 година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Швейцария ще се изисква лична карта за транзакции над $1000

Позовавайки се на допълнителния риск, прагът за неидентифицирани криптовалутни транзакции е понижен от 5000 CHF на 1000 CHF (приблизително $1020).Разпоредбата идва след налагането на новите закони за ...
ФЕВ. 8, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Токените на Telegram струват по-малко от понички твърди SEC

В последната си битка с Telegram и Telegram Open Network (TON), SEC написа следното в доклад до Южния окръжен съд на Ню Йорк:Telegram предлагаше и продаваше Grams като ценни книжа, когато обеща да ги ...
ЯНУ. 30, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света