НАЧАЛО Регулации

SEC отлага решението си за ETF предложенията на Bitwise и VanEck

МАР. 31, 2019 20:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC отлага решението си за ETF предложенията на Bitwise и VanEck

По-рано тази година, американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) отложи вземането на решение по две предложения за борсово търгувани фондове (ETF).


Първото предложение за ETF, подадено от Bitwise Asset Management с NYSE Arca, бе публикувано във Федералния регистър на 15-ти февруари, като стартира първото 45-дневно отброяване до първоначално решение за казуса. Като цяло, SEC има 240 дни, за да одобри или отхвърли всяко ETF предложение. Последното решение означава, че SEC вече има още 45, за да разгледа предложението.

В резултат на това, Комисията заяви в петък, че ще „одобри или отхвърли, или ще заведе дело, за да определи дали да не одобри предложената промяна на правилото“ до 16-ти май 2019.

Според писмото от 29-ти март, SEC досега получиха 21 коментара относно предложената промяна.

SEC също преразглежда друго Биткойн ETF предложение, подадено от VanEck и SolidX, в партньорство с борсата Cboe BZX. Предложението на VanEck / SolidX първоначално бе подадено преди почти една година, но беше оттеглено през януари по време на най-дългото частично изключване на правителството в историята на САЩ. Изпълнителният директор на VanEck, Ян ван Ек обясни, че спирането причини - поне временно - паузи в разговори между SEC и компаниите, които са подали предложението.

Cboe отново представи предложението си в края на януари и бе публикувано във Федералния регистър на 20-ти февруари. В петък SEC също отмени това решение, определяйки 21-ви май като дата, на която или ще вземе твърдо решение или ще започне процедура за да стигне до окончателен извод.

Докато SEC все още не одобрява Биткойн ETF, видни гласове в общността вярват, че това може да се случи тази година.

В интервю за Roll Call, публикувано в началото на февруари, комисарят на SEC, Робърт Джаксън каза, че смята, че ETF предложението ще „задоволи стандартите, които регулаторът е определил, „в крайна сметка”.


Адвокатът, Джейк Червински, от адвокатската кантора Kobre Kim стигна до там да каже, че според него "е напълно възможно още 10 месеца от развитието на криптовалутната екосистема да са достатъчни, за да се оправдае одобрението на Биткойн  ETF."


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света