НАЧАЛО Регулации

SEC одобрява публично предлагане на токени съгласно Регламент А +

ЮЛИ. 11, 2019 15:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC одобрява публично предлагане на токени съгласно Регламент А +

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри публично предлагане на монети.

Блокчейн стартъпът Blockstack получи одобрение да пусне публично предлагане на токени в размер на $ 28 милиона съгласно Регламент А +.


Това твърди доклад на Wall Street Journal (WSJ) от 10-ти юли.


Според съобщенията, Blockstack ще пусне онлайн токен оферта на 11-ти юли. Докато други фирми преди това са се възползвали от Регламент А + финансиране, за първи път инвеститорите ще получат токени, вместо акции в компанията.


Регламент А + е първоначална алтернатива за публично предлагане (IPO), насочена към стартъп предприятия, които се нуждаят от ранно финансиране. 


Набирането на средства от Регламент А + беше въведено през 2012 г. чрез “Jumpstart Our Business Startups Act”. Както се казва в доклада, всеки член на обществеността може да участва в кръг на финансиране на Регламент А +.


Докато този подход има по-леки задължения за оповестяване, отколкото при IPO, то има две нива с твърди горни граници за набрани средства, с максимум от 50 милиона долара в рамките на 12-месечен период.


Вероятно това е ключов момент, поставящ прецедент за крипто-пространството.


Първоначалните предложения за монети (ICO) са в упадък. Крипто-фирмите набраха милиарди долари чрез ICO кампании, докато SEC не започна репресии в името на законите за защита на инвеститорите, твърди доклада. 


В материалът се цитира изследване на TokenData, което очевидно показва, че финансирането чрез ICO спадна от 6,9 млрд. долара през първото тримесечие на 2018 г. до 118 млн. долара през първото тримесечие на 2019 година.


Основателите на Blockstack Муниб Али и Райън Ший са инвестирали 10 месеца и около 2 милиона долара, за да получат одобрение от SEC. Али очевидно е заявил, че стартъпът трябва да разработи протокол за провеждане на регулиран ICO чрез Регламент А +. Беше съобщено също, че компанията кандидатства за одобрение от SEC за пускане на продажба на токени на стойност $ 50 милиона през април. Както се посочва в доклада, някои стартиращи компании, базирани на блокчейн, са извършили подобни продажби съгласно Регламента D на SEC, включително Blockstart


За разлика от Регламента A +, продажбите по Регламент D не изискват одобрение от SEC; те обаче са ограничени само до акредитирани инвеститори, т.е. компании, които притежават минимум 5 милиона долара в активи и 1 милион долара в кумулативната си стойност. 

Според съобщенията, Blockstart е получил 47 млн. долара чрез финансиране от Регламент D през 2017 г., заедно с допълнителни 5 млн. долара от финансиране от рисков капитал.


Според WSJ, YouNow Inc. Също е подал молба за одобрение за Регламент А + кръг на финансиране.


Основните традиционни борси като Nasdaq и Нюйоркската фондова борса избягват IPO-та на Регламент A + поради неотдавнашни събития.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австрийският Регулаторен Орган Спира Операциите на Платформа за Крипто-Копаене

Австрийският орган FMA е забранил дейността на компанията INVIA GmbH съобщава в прессъобщение на FMA, публикувано на 29 май. На компанията и е наредено да преустанови операциите за копаене на крипто в...
МАЙ. 30, 2018 18:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иран ще отбягва американските санкции с национална криптовалута

Иран потвърди, че ще процедира със създаването своя собствена криптовалута, за да заобиколи санкциите на САЩ, съобщиха местната медия Press TV. Според местното медийно издание ISNA, преведени от Alire...
ЮЛИ. 26, 2018 21:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украинското Министерство на Финансите създава работна група за разработване на такси за крипто

Украинското Министерство на Финансите създава работна група за обсъждане и разработване на правна рамка за крипто данъчно облагане, според официално съобщение от 8 октомври на официалния уебсайт на ми...
ОКТ. 9, 2018 16:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Израел определят Биткойн като актив, а не като валута

Израелският районен съд постанови, че биткойн е актив, а не валута и по този начин подлежи на данък върху капиталовите печалби (ДКП).Основателят, Ноам Копел от DAV.Network, купува биткойни през 2011 и...
МАЙ. 26, 2019 10:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света