НАЧАЛО Други

SEC нареди на стартъп да върне $25,5 милиона на инвеститорите си

МАЙ. 31, 2020 18:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC нареди на стартъп да върне $25,5 милиона на инвеститорите си

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) нареди на криптовалутната фирма BitClave да върне $25,5 милиона на инвеститорите.

В съобщение от 28-ми май SEC обяви обвинения срещу базирания в Калифорния крипто стартъп. Регулаторът установи, че BitClave са отговорни за продажбата на нерегистрирани ценни книжа в първичното си предлагане на монети. Началникът на дивизията по прилагане към кибер отдела на SEC, Кристина Литман, коментира;

„Емитентите на ценни книжа, традиционни или дигитални, трябва да спазват изискванията за регистрация на федералните закони за ценните книжа. [...] Наредените от Комисията възстановявания на средства ще предоставят значимо облекчение на инвеститорите в това нерегистрирано предложение."


SEC заяви, "BitClave се съгласиха да уредят сметките, като върнат постъпленията от предлагането и изплатят допълнителни парични облекчения, които да бъдат разпределени на инвеститорите чрез справедлив фонд."

Фирмата се съгласи да плати сума в размер на $25,500,000, лихва за предразсъдъци в размер на $3,444,197 и неустойка в размер на $400 000, без да признава или отрича констатациите на регулатора.

През октомври 2017 г. BitClave обяви плановете си да компенсира интернет потребителите за техните данни, които могат да бъдат използвани за насочване на реклами.Компанията също така твърди, че нейната система може да позволи намаляване на разходите за онлайн реклама благодарение на елиминирането на посредниците.

BitClave достигна $25,5 милиона в своето ICO само за 32 секунди в края на ноември 2017 г.

BitClave създаде очакване за поскъпване на монетите


Сега SEC заключи, че парите, събрани от BitClave чрез продажбата на собствените им Consumer Activity Tokens (CAT) на около 9 500 инвеститори - включително някои в САЩ - са нерегистрирано предложение на ценни книжа.

Регулаторът твърди, че рекламните материали на фирмата са накарали инвеститорите да очакват приемане на токена благодарение на работата, извършена от BitClave:

„BitClave планира да използва постъпленията от ICO за разработване, администриране и пускане на блокчейн платформа на пазара за таргетирана потребителска реклама. BitClave подчерта своето очакване, че монетите ще се увеличат, и предприе стъпки, за да ги направи достъпни за търговия на платформи за търговия с дигитални активи на трети страни след ICO."

SEC публикува рамка, за да помогне на пазарните участници да установят дали даден дигитален актив е ценна книга през април 2019 г. Според тези указания, когато се очаква даден актив да бъде приет благодарение на работата, извършена от други, тогава може разумно да се очаква, че това ще бъде ценна книга.

BitClave също се съгласи да поиска премахването на CAT монетите от крипто борсите. Според данните на CoinMarketCap, след появата на тази новина, токените на фирмата са поскъпнали с над 23% в рамките на 24 часа и в момента са регистрирани само на крипто борсата YoBit. Всички токени, останали в контрола на компанията, ще бъдат прехвърлени на администратора на фонда за постоянно деактивиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Етериум е доминиращия избор за европейските блокчейн стартъпи

Leadblock казва, че Етериум, Hyperledger и Corda са трите най-популярни блокчейн протокола в региона. И трите представляват над 65% от протоколите, използвани от блокчейн стартъпите.Докладът, който и...
ЮЛИ. 6, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Expedia си партнира с Travala.com за да предлага резервации с криптовалути

Според съобщение от 6-ти юли, фирмата е добавила над 700 000 места за настаняване на своята платформа за пътуване, вече над 2 милиона опции, налични в 230 страни.Старшият вицепрезидент в Expedia Group...
ЮЛИ. 6, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Visa търсят блокчейн инженери за екипа си

Компанията от Fortune 500, която представлява 53 процента от всички транзакции с кредитни карти, има няколко отворени позиции в Остин (Тексас) и Фостър Сити (Калифорния).Необходимият набор от уменияВ ...
ЮЛИ. 5, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск не строи на Етериум бокчейна

Коментарите на Мъск дойдоха в отговор на твърдението на Уилям Шатнър, че Мъск се е срещнал с Виталик Бутерин, за да решат какво да строят на Етериум. Канадският актьор е фен на криптовалутите от...
ЮЛИ. 4, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света