НАЧАЛО Крипто Крими

SEC наказват основател на измамно ICO с $30 000 глоба и доживотна забрана

АВГ. 15, 2018 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC наказват основател на измамно ICO с $30 000 глоба и доживотна забрана

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) обяви във вторник, че е издала нови забрани срещу основателя на компания зад предполагаема измамно ICO.


Агенцията обвинява Дейвид Лоурънс и неговата компания Tomahawk Exploration LLC. Tomahawk, твърдят SEC, се опитват да наберат средства чрез продажба на токена Tomahawkcoin, който използва заблуждаващи маркетингови материали и фалшиви твърдения за лицензи за петролни сондажи.

Освен това се твърди, че Tomahawkcoin е продаден заедно с фалшивото обещание, че "собствениците на токени ще могат да превърнат Tomahawkcoins в собствен капитал и потенциално да печелят от очакваното производство на петрол и вторичната търговия с токени", според изявлението на SEC по въпроса.

Според съобщението във вторник Лоурънс нито призна, нито отрече обвиненията на SEC, но той и компанията се съгласиха със забрана заедно с глоба от $30 000.

Бордът на офицерите и директорите не позволява на Лоурънс да изпълнява функциите си в публично дружество, а стоковия фонд му забранява да търгува или да притежава пени акции. И двете забрани са постоянни, според SEC.


Присъединете се към нашата Telegram група
"Инвеститорите трябва да бъдат нащрек за опасността от измами от старата школа, като схемите за нефт и природен газ, които се превръщат в иновативни ICO базирани на блокчейн", каза в изявление Робърт Коен, който ръководи кибернетичното звено на SEC.

По-конкретно, в заповедта на SEC се посочва, че агенцията вече проверява разпределянето на токени за маркетингови цели, като поставя под въпрос дали airdrop (или свободното разпространение на стокени) представляват продажби на ценни книжа.

Както отбелязва агенцията:

Tomahawk са издавали токени като част от програмата за награди, за да генерира интерес към ICO, което е от полза за Tomahawk. Разпределянето на токените, които са ценни книжа, в замяна на промоционални услуги за постигане на икономическите цели на емитента или създаване на публичен пазар за ценните книжа, представляват продажби за целите на раздел 5 от Закона за ценните книжа и раздел 10 (б) на борсовия закон и правило 10б-5 от него.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света