НАЧАЛО Крипто Крими

SEC наказват основател на измамно ICO с $30 000 глоба и доживотна забрана

АВГ. 15, 2018 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC наказват основател на измамно ICO с $30 000 глоба и доживотна забрана

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) обяви във вторник, че е издала нови забрани срещу основателя на компания зад предполагаема измамно ICO.


Агенцията обвинява Дейвид Лоурънс и неговата компания Tomahawk Exploration LLC. Tomahawk, твърдят SEC, се опитват да наберат средства чрез продажба на токена Tomahawkcoin, който използва заблуждаващи маркетингови материали и фалшиви твърдения за лицензи за петролни сондажи.

Освен това се твърди, че Tomahawkcoin е продаден заедно с фалшивото обещание, че "собствениците на токени ще могат да превърнат Tomahawkcoins в собствен капитал и потенциално да печелят от очакваното производство на петрол и вторичната търговия с токени", според изявлението на SEC по въпроса.

Според съобщението във вторник Лоурънс нито призна, нито отрече обвиненията на SEC, но той и компанията се съгласиха със забрана заедно с глоба от $30 000.

Бордът на офицерите и директорите не позволява на Лоурънс да изпълнява функциите си в публично дружество, а стоковия фонд му забранява да търгува или да притежава пени акции. И двете забрани са постоянни, според SEC.


Присъединете се към нашата Telegram група
"Инвеститорите трябва да бъдат нащрек за опасността от измами от старата школа, като схемите за нефт и природен газ, които се превръщат в иновативни ICO базирани на блокчейн", каза в изявление Робърт Коен, който ръководи кибернетичното звено на SEC.

По-конкретно, в заповедта на SEC се посочва, че агенцията вече проверява разпределянето на токени за маркетингови цели, като поставя под въпрос дали airdrop (или свободното разпространение на стокени) представляват продажби на ценни книжа.

Както отбелязва агенцията:

Tomahawk са издавали токени като част от програмата за награди, за да генерира интерес към ICO, което е от полза за Tomahawk. Разпределянето на токените, които са ценни книжа, в замяна на промоционални услуги за постигане на икономическите цели на емитента или създаване на публичен пазар за ценните книжа, представляват продажби за целите на раздел 5 от Закона за ценните книжа и раздел 10 (б) на борсовия закон и правило 10б-5 от него.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи.  Mayzus Financial Services е баз...
СЕП. 22, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света