НАЧАЛО Крипто Крими

SEC наказват основател на измамно ICO с $30 000 глоба и доживотна забрана

АВГ. 15, 2018 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC наказват основател на измамно ICO с $30 000 глоба и доживотна забрана

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) обяви във вторник, че е издала нови забрани срещу основателя на компания зад предполагаема измамно ICO.

 


Агенцията обвинява Дейвид Лоурънс и неговата компания Tomahawk Exploration LLC. Tomahawk, твърдят SEC, се опитват да наберат средства чрез продажба на токена Tomahawkcoin, който използва заблуждаващи маркетингови материали и фалшиви твърдения за лицензи за петролни сондажи.

Освен това се твърди, че Tomahawkcoin е продаден заедно с фалшивото обещание, че "собствениците на токени ще могат да превърнат Tomahawkcoins в собствен капитал и потенциално да печелят от очакваното производство на петрол и вторичната търговия с токени", според изявлението на SEC по въпроса.

Според съобщението във вторник Лоурънс нито призна, нито отрече обвиненията на SEC, но той и компанията се съгласиха със забрана заедно с глоба от $30 000.

Бордът на офицерите и директорите не позволява на Лоурънс да изпълнява функциите си в публично дружество, а стоковия фонд му забранява да търгува или да притежава пени акции. И двете забрани са постоянни, според SEC.


Присъединете се към нашата Telegram група
"Инвеститорите трябва да бъдат нащрек за опасността от измами от старата школа, като схемите за нефт и природен газ, които се превръщат в иновативни ICO базирани на блокчейн", каза в изявление Робърт Коен, който ръководи кибернетичното звено на SEC.

По-конкретно, в заповедта на SEC се посочва, че агенцията вече проверява разпределянето на токени за маркетингови цели, като поставя под въпрос дали airdrop (или свободното разпространение на стокени) представляват продажби на ценни книжа.

Както отбелязва агенцията:

Tomahawk са издавали токени като част от програмата за награди, за да генерира интерес към ICO, което е от полза за Tomahawk. Разпределянето на токените, които са ценни книжа, в замяна на промоционални услуги за постигане на икономическите цели на емитента или създаване на публичен пазар за ценните книжа, представляват продажби за целите на раздел 5 от Закона за ценните книжа и раздел 10 (б) на борсовия закон и правило 10б-5 от него.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света