НАЧАЛО Други

SEC наказва две крипто компании

СЕП. 11, 2018 21:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC наказва две крипто компании

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) заяви във вторник, че е обвинила и е постигнала споразумения с две компании и техните собственици, които оперират в крипто пространството.Регулаторът на ценни книжа твърди, че "Crypto Asset Management LP" (CAM) и неговият директор Тимъти Енекинг са се рекламирали по подвеждащ начин, като твърдят, че Енекинг е събрал повече от 3 милиона долара в края на 2017 г. и казал, че компанията е "първият регулиран фонд за крипто активи в САЩ."Съгласно изявлението на SEC, Енекинг и компанията са се съгласили със заповедта на SEC за прекратяване на действието и ще платят глоба от 200,000 долара, без да признаят или да отхвърлят констатациите на агенцията.Въпреки че това не е първият път, когато SEC е наредил прекратяване на дейността на компании, работещи в крипто пространство, това е първият случай, в който е установена грешка с регистрационните изявления, направени от крипто инвестиционна компания.


Отделно SEC обвини TokenLot LLC и неговите собственици, Лени Кугел и Ели Л. Левит, че действат като нерегистрирани брокери-дилъри. Digital tokens, which the SEC found included securities." "Агенцията заяви, че TokenLot, описан като "ICO Superstore", "е получил поръчки от повече от 6,100 инвеститори на дребно и е обработвал повече от 200 различни дигитални токена, които SEC определиха като ценни книжа".

Както и в случая с CAM, Кугел, Левит и TokenLot не са съгласни или не отричат ​​констатациите на SEC, но са се съгласили да платят $ 471,000 плюс $ 7,929. Левит и Кугел също ще платят по 45,000 долара наказание.

"Санкциите в този случай отразяват бързите действия за сътрудничество и коригиране от страна на TokenLot, Кугел и Левит", каза в изявление Стивън Пейкин, съпредседател на отдела за принудително изпълнение на SEC.

Добре е да се обтележе, че тяхната сделка със SEC също заявява, че те ще намерят "независима трета страна, която да унищожи останалите цифрови активи на TokenLot". Как този процес ще протече не е ясно в този момент.

Високопоставени служители в SEC, включително и неговият председател Джей Клейтън, са превърнали ICO в значителен приоритет за агенцията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света