НАЧАЛО Други

SEC наказва две крипто компании

СЕП. 11, 2018 21:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC наказва две крипто компании

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) заяви във вторник, че е обвинила и е постигнала споразумения с две компании и техните собственици, които оперират в крипто пространството.Регулаторът на ценни книжа твърди, че "Crypto Asset Management LP" (CAM) и неговият директор Тимъти Енекинг са се рекламирали по подвеждащ начин, като твърдят, че Енекинг е събрал повече от 3 милиона долара в края на 2017 г. и казал, че компанията е "първият регулиран фонд за крипто активи в САЩ."Съгласно изявлението на SEC, Енекинг и компанията са се съгласили със заповедта на SEC за прекратяване на действието и ще платят глоба от 200,000 долара, без да признаят или да отхвърлят констатациите на агенцията.Въпреки че това не е първият път, когато SEC е наредил прекратяване на дейността на компании, работещи в крипто пространство, това е първият случай, в който е установена грешка с регистрационните изявления, направени от крипто инвестиционна компания.


Отделно SEC обвини TokenLot LLC и неговите собственици, Лени Кугел и Ели Л. Левит, че действат като нерегистрирани брокери-дилъри. Digital tokens, which the SEC found included securities." "Агенцията заяви, че TokenLot, описан като "ICO Superstore", "е получил поръчки от повече от 6,100 инвеститори на дребно и е обработвал повече от 200 различни дигитални токена, които SEC определиха като ценни книжа".

Както и в случая с CAM, Кугел, Левит и TokenLot не са съгласни или не отричат ​​констатациите на SEC, но са се съгласили да платят $ 471,000 плюс $ 7,929. Левит и Кугел също ще платят по 45,000 долара наказание.

"Санкциите в този случай отразяват бързите действия за сътрудничество и коригиране от страна на TokenLot, Кугел и Левит", каза в изявление Стивън Пейкин, съпредседател на отдела за принудително изпълнение на SEC.

Добре е да се обтележе, че тяхната сделка със SEC също заявява, че те ще намерят "независима трета страна, която да унищожи останалите цифрови активи на TokenLot". Как този процес ще протече не е ясно в този момент.

Високопоставени служители в SEC, включително и неговият председател Джей Клейтън, са превърнали ICO в значителен приоритет за агенцията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света