НАЧАЛО Други

SEC издава доклад за "промяна на правилата", за да одобри Биткойн ETF

ОКТ. 5, 2018 21:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC издава доклад за "промяна на правилата", за да одобри Биткойн ETF

Комисията за ценни книжа и фондови борси [SEC], която е регулаторен орган в САЩ, публикува документ в четвъртък, където обсъди предложената промяна в правилото, представена от Cboe BZX Exchange, Inc. в началото на 2018 г.

 

Промяната в правилото беше предложена за да се даде възможност за търговия на GraniteShares Биткойн ETF, която беше изложена тази година и беше отхвърлена наскоро от регулаторния орган.


През февруари решението за предложеното изменение на правилото бе отложено за по-късна дата. След заседанието през февруари обаче се състояха няколко изслушвания, при които регулаторът забави производството до август тази година. През месец август въпросът най-накрая претърпя обрат, когато първоначалното предложение от януари получи солидно изменение и се промени изцяло.

Публикувайки това изменение, отделът за търговия и пазари също е регулаторен орган, който управлява регулирането на основните участници на пазара на ценни книжа, като FINRA и фондовите борси. Дивизията определя стандарти за справедливи, организирани и ефективни пазари. Впоследствие докладът на SEC също така добавя:

На 23-ти август 2018 г. секретарят на Комисията уведоми BZX, че съгласно Правилника за дейността на Комисията 431,10 Комисията ще преразгледа действието на отдела по делегирани правомощия и че действията на отдела съгласно делегираните правомощия са били автоматично спрени. 

По отношение на преразглеждането на тези твърдения Комисията определи 26-ти октомври като дата, на която трети страни могат да подадат декларации за или против решението на отдела.

Уилям Ринд, главният изпълнителен директор на GraniteShares, представи един от коментарите по този въпрос. Тук той заяви, че средствата няма да бъдат директно инвестирани в Биткойн, а ще бъдат инвестирани чрез фючърсен договор. Това ще бъде подкрепено от CBOE Futures Exchange [CFE] или Chicago Mercantile Exchange [CME]. В коментара си Ринд включва:

Фючърсните позиции на фондовете ще бъдат прехвърлени преди падежа, така че средствата никога няма да бъдат директно изложени на Биткойн.

Според един от другите коментари Биткойн се смята, че е създаден с идеята, че щатският долар няма вътрешна стойност.


П
о отношение на това, коментарът стига до заключението, че създателите на Bitcoin са с идеята, че пари, които нямат присъща стойност, могат да станат универсални. Следователно, общността на Bitcoin и нейното съществуване могат да останат ограничени в рамките на "малка секта".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света