НАЧАЛО Крипто Крими

SEC иска санкции срещу основателите на PlexCoin ICO

СЕП. 27, 2018 11:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC иска санкции срещу основателите на PlexCoin ICO

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) иска допълнителни действия срещу основателите на крипто схемата PlexCoin, която преди това беше затворена като измама.


SEC, подаде документ до Източния окръжен съд в Ню Йорк във вторник, като поиска да внесе предложение за санкции срещу двамата основатели Доминик Лакроа и Сабрина Парадис-Ройер.

Регулаторът заяви в твърдението, че Лакроа и Парадис-Ройер са пренебрегвали по-ранните съдебни решения относно счетоводството и репатрирането на активи и откриването на доказателства.

SEC призовава съда да намери решение за неизпълнение на заповедта срещу обвиняемите в допълнение към искането за санкции.

Както беше съобщено, през декември миналата година Лакроа, Парадис-Ройер и фирмата им PlexCorp бяха съдени от SEC за измами с ценни книжа и активите им бяха замразени незабавно.

Активите на Лакроа бяха замразени за втори път през юни. В момента SEC заяви, че "Лакроа е използвал тайни сметки, включително и сметка на името на брат си, за неправомерно разсейване за лична употреба на цифрови активи, получени от инвеститори по време на ICO-то на PlexCoin".

Смятало се е, че PlexCorp са събрали $15 милиона от хиляди инвеститори чрез ICO, от които SEC заявява, че $ 810,000 са депозирани от платежния процесор Stripe. SEC обаче подозираше, че голяма част от средствата са останали в крипто портфейли, контролирани от Лакроа.

Лакроа има минало с това, че не си сътрудничи с властите, а през октомври 2017 г. му е било наложено време в затвора в Канада, където финансовия регулатор на Квебек каза, че е пренебрегнал предходни съдебни заповеди, целящи да попречат на него и друга фирма да привлече инвеститори за PlexCoin токена.

Според последния доклад SEC твърди, че Лакроа и Парадис Ройер продължават да нарушават заповедите на съда и не спазват сроковете, които първоначално са поискали. В крайна сметка регулаторът заключи, че двойката не възнамерява да следва предходните инструкции на съда и може допълнително да разсее липсващите активи на инвеститорите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света