НАЧАЛО Крипто Крими

SEC иска санкции срещу основателите на PlexCoin ICO

СЕП. 27, 2018 11:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC иска санкции срещу основателите на PlexCoin ICO

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) иска допълнителни действия срещу основателите на крипто схемата PlexCoin, която преди това беше затворена като измама.


SEC, подаде документ до Източния окръжен съд в Ню Йорк във вторник, като поиска да внесе предложение за санкции срещу двамата основатели Доминик Лакроа и Сабрина Парадис-Ройер.

Регулаторът заяви в твърдението, че Лакроа и Парадис-Ройер са пренебрегвали по-ранните съдебни решения относно счетоводството и репатрирането на активи и откриването на доказателства.

SEC призовава съда да намери решение за неизпълнение на заповедта срещу обвиняемите в допълнение към искането за санкции.

Както беше съобщено, през декември миналата година Лакроа, Парадис-Ройер и фирмата им PlexCorp бяха съдени от SEC за измами с ценни книжа и активите им бяха замразени незабавно.

Активите на Лакроа бяха замразени за втори път през юни. В момента SEC заяви, че "Лакроа е използвал тайни сметки, включително и сметка на името на брат си, за неправомерно разсейване за лична употреба на цифрови активи, получени от инвеститори по време на ICO-то на PlexCoin".

Смятало се е, че PlexCorp са събрали $15 милиона от хиляди инвеститори чрез ICO, от които SEC заявява, че $ 810,000 са депозирани от платежния процесор Stripe. SEC обаче подозираше, че голяма част от средствата са останали в крипто портфейли, контролирани от Лакроа.

Лакроа има минало с това, че не си сътрудничи с властите, а през октомври 2017 г. му е било наложено време в затвора в Канада, където финансовия регулатор на Квебек каза, че е пренебрегнал предходни съдебни заповеди, целящи да попречат на него и друга фирма да привлече инвеститори за PlexCoin токена.

Според последния доклад SEC твърди, че Лакроа и Парадис Ройер продължават да нарушават заповедите на съда и не спазват сроковете, които първоначално са поискали. В крайна сметка регулаторът заключи, че двойката не възнамерява да следва предходните инструкции на съда и може допълнително да разсее липсващите активи на инвеститорите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи.  Mayzus Financial Services е баз...
СЕП. 22, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света