НАЧАЛО Крипто Крими

SEC иска санкции срещу основателите на PlexCoin ICO

СЕП. 27, 2018 11:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC иска санкции срещу основателите на PlexCoin ICO

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) иска допълнителни действия срещу основателите на крипто схемата PlexCoin, която преди това беше затворена като измама.

 


SEC, подаде документ до Източния окръжен съд в Ню Йорк във вторник, като поиска да внесе предложение за санкции срещу двамата основатели Доминик Лакроа и Сабрина Парадис-Ройер.

Регулаторът заяви в твърдението, че Лакроа и Парадис-Ройер са пренебрегвали по-ранните съдебни решения относно счетоводството и репатрирането на активи и откриването на доказателства.

SEC призовава съда да намери решение за неизпълнение на заповедта срещу обвиняемите в допълнение към искането за санкции.

Както беше съобщено, през декември миналата година Лакроа, Парадис-Ройер и фирмата им PlexCorp бяха съдени от SEC за измами с ценни книжа и активите им бяха замразени незабавно.

Активите на Лакроа бяха замразени за втори път през юни. В момента SEC заяви, че "Лакроа е използвал тайни сметки, включително и сметка на името на брат си, за неправомерно разсейване за лична употреба на цифрови активи, получени от инвеститори по време на ICO-то на PlexCoin".

Смятало се е, че PlexCorp са събрали $15 милиона от хиляди инвеститори чрез ICO, от които SEC заявява, че $ 810,000 са депозирани от платежния процесор Stripe. SEC обаче подозираше, че голяма част от средствата са останали в крипто портфейли, контролирани от Лакроа.

Лакроа има минало с това, че не си сътрудничи с властите, а през октомври 2017 г. му е било наложено време в затвора в Канада, където финансовия регулатор на Квебек каза, че е пренебрегнал предходни съдебни заповеди, целящи да попречат на него и друга фирма да привлече инвеститори за PlexCoin токена.

Според последния доклад SEC твърди, че Лакроа и Парадис Ройер продължават да нарушават заповедите на съда и не спазват сроковете, които първоначално са поискали. В крайна сметка регулаторът заключи, че двойката не възнамерява да следва предходните инструкции на съда и може допълнително да разсее липсващите активи на инвеститорите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Японската полиция арестува 30 души свързани с хака на Coincheck

Както се съобщава, Такайоши Дой и Масаки Китамото, двамата мъже, които ръководиха високопрофилната кражба, бяха арестувани през март 2020 г.Базираната в Токио Coincheck претърпя масивен пробив още пре...
ЯНУ. 22, 2021 15:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Въоръжен грабеж: Крипто трейдър се раздели с $450,000

Според доклад на South China Morning Post от вторник, в момента полицията в Хонконг издирва бандата.Говорител на полицията разкри, че групата е действала, като е имало един член, който е извършил множ...
ЯНУ. 20, 2021 11:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамите с раздаване на безплатно крипто генерират над $500,000 на седмица

Изглежда, че старите измами с раздаване на безплатно крипто не са толкова остарели, колкото си мислехме. Хората все още се заблуждават през 2021 г., захранвайки измамниците с големи суми пари.Колкото ...
ЯНУ. 16, 2021 20:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Българин бе осъден на 10 години затвор за пране на пари с криптовалути

Според прессъобщение от вторник от Министерството на правосъдието, съдията от окръжния съд на САЩ Робърт Уиър осъди Росен Йосифов на 10 години затвор.53-годишният бивш български гражданин бе осъден за...
ЯНУ. 13, 2021 00:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света