НАЧАЛО Други

Съд в САЩ отказа да покрие данни за резервите на Tether (USDT)

МАЙ. 18, 2022 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съд в САЩ отказа да покрие данни за резервите на Tether (USDT)

Петицията, която Tether (USDT) представи пред Върховния съд на щата Ню Йорк с искане за разрешение да блокира достъпа до документи, представящи състава на резервите на Tether през последните няколко години, беше отхвърлена.

По-специално, решението и разпореждането за “допускане на подаване” бяха публикувани от Crypto Whale, който сподели документите на 17-ти май.През февруари адвокати, представляващи издателя на стабилни монети Tether и неговата фирма-майка, iFinex, отвърнаха на CoinDesk, като заведоха съдебно дело между изданието и офиса на главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), заявявайки:


“Спорните записи тук включват строго охранявани, непублични вътрешни записи на Bitfinex и Tether, които са разработени със значителни разходи и не могат да бъдат придобити от неговите конкуренти, освен чрез тази FOIL заявка.”


Tether е най-големият емитент на стабилни монети на крипто пазарите, с токени за повече от $74 милиарда в обращение и представляващи почти половината от всички транзакции срещу Биткойн на централизирани борси, според данните от CoinMarketCap.


Преди година компанията плати $18.5 милиона на (NYAG) за ролята си в усилията на Bitfinex да прикрие дупка от $850 милиона в своя платежен процесор, финансите на Crypto Capital Corp.


В прессъобщение на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс се казва, че Bitfinex и Tether “безразсъдно и незаконно са прикрили огромни финансови загуби, за да продължат своята схема и да защитят крайните си резултати”, позовавайки се на споразумението.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво трупат Етериум китовете в момента

Tether и Bitfinex също трябва да подават тримесечни оповестявания на активи. След като Tether предостави баланса си на NYAG, CoinDesk поиска резервите под FOIL. Въпреки това, през август Tether заведе дело срещу офиса на NYAG, твърдейки, че оповестяването на финансовия му отчет ще “наклони конкурентното поле срещу Tether”.


В изявление, публикувано на 4-ти февруари, от Tether казаха:


“Споразумението уточнява каква информация трябва да бъде разкрита публично (като разбивка на резервите на Tether по категории) и какво трябва да се разкрива частно на NYAG (като конкретни подробности за инвестициите). Частните аспекти са тези, които никой бизнес не би публикувал…”


През август Tether и iFinex, които също притежават борсата за криптовалути Bitfinex, са подали петиция до Върховния съд на щата Ню Йорк да попречи на офиса на главния прокурор да предостави на CoinDesk записи, показващи резервите му.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на криптовалутите надхвърли 20,000

Към 26 юни броят на криптовалутите, проследявани от CoinMarketCap, надхвърли границата от 20,000 за първи път в историята. Само през 2022 г. пазарът е добавил 3,765 нови криптовалути, което представля...
ЮНИ. 27, 2022 12:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$1 милиона награда за информация свързана с хака на Harmony

We commit to a $1M bounty for the return of Horizon bridge funds and sharing exploit information. Contact us at [email protected] or ETH address 0xd6ddd996b2d5b7db22306654fd548ba2a58693ac. Harmony ...
ЮНИ. 27, 2022 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко XRP остават в портфейла на съоснователя на Ripple и Stellar?

We are now officially at less then 1 month until Jed McCalebs taco stand account is empty of $XRP. https://t.co/lS9kfCwK08— Rob XRP ☀️ (@robxrp1) June 25, 2022Според съобщенията МакКейлъб е започнал д...
ЮНИ. 27, 2022 08:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Сривът на крипто пазарите засили доверието в централните банки'

В изказване по време на сесия на Световния икономически форум на 26 юни той посочи, че промяната може да се дължи на естеството на частните криптовалути, които според него не насърчават доверието.&nbs...
ЮНИ. 26, 2022 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света