НАЧАЛО Финтех

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Японският финансов гигант SBI Group въвежда услуга за кредитиране на криптовалути чрез своята дъщерна компания, свързана с крипто, SBI VC Trade.

 

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци.

 

Новата услуга, наречена VC Trade Lending, първоначално ще поддържа основната криптовалута Биткойн, като SBI планира да добави подкрепа за Етериум и XRP. 

 

Минималната сума за заем е 0,1 BTC, или приблизително $1,840, докато максималната сума е ограничена на 5 BTC, или $92,000.

 

SBI заяви, че VC Trade Lending няма да има такси за управление на сметки или годишен членски внос. Услугата също така няма да начислява никакви такси за депозити, направени в японски йени или крипто, но все пак начислява такса за тегления на йени.

 

SBI е основна финансова институция в Япония, участваща в крипто индустрията. В началото на октомври 2020 г. ръката на SBI за форекс и деривати SBI Liquidity Market придоби TaoTao, криптоборса, която преди е била на 40%, собственост на YJFX на Yahoo Japan. Фирмата също така управлява собствен крипто бизнес чрез дъщерното си дружество SBI VC Trade.

 

SBI е и основен партньор на Ripple, компания, която изгражда финансови продукти на XRP, третата по големина криптовалута по пазарна капитализация към момента на писане на статията. 

 

В края на октомври 2020 г. изпълнителният директор на SBI Йошитака Китао заяви, че Ripple най-вероятно ще се премести в Япония, ако реши да напусне САЩ.

 

Към момента на писане на статията, XRP се търгува на $0.66, Етериум на $597 и Биткойн на $19,230, според данни от CoinMarketCap. Криптовалутата на Ripple изглежда направи добра корекция днес и завръща възходящата си инерция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

DeFi секторът бележи ръст от 827% за близо 6 месеца

Децентрализираното финансиране (DeFi) е бързо развиващ се сектор на крипто пазара и представлява около 2% от общата пазарна капитализация от $1,04 трилиона. DeFiPulse предоставя данни за различни типо...
ЯНУ. 20, 2021 10:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs 'скоро' ще навлезнат в пространството на криптовалутите

На въпрос за таймингът, източникът на Goldman каза, че плановете за попечителство на банката ще станат "явни скоро".Искането на информация за попечителство на дигитални активи от страна на Goldman Sac...
ЯНУ. 17, 2021 23:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сделката на VISA за Plaid отпада

Предложената сделка беше обявена преди година, но през ноември DOJ заведе дело за блокиране на придобиването с антитръст основание.В изявление, обявяващо прекратяването на сливането във вторник, главн...
ЯНУ. 16, 2021 14:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света