НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Създават спестовен план за Petro във Венецуела

НОЕ. 8, 2018 22:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Създават спестовен план за Petro във Венецуела

Венецуелското правителство наскоро даде начало на спестовния план за Petro, който позволява на гражданите на страната да влагат парите си в подкрепената с петрол криптовалута и да "спестят чрез сертификат".


Венецуела открива спестовен план за Petro за 18 милиона граждани


Според местнaта медия Telesur, планът за спестявания е част от "Всеобхватния национален план за крипто активи" и в началната си фаза ще предостави 4 милиона petro, еквивалентни на 14,4 милиона суверенни боливaра, фиатната валута на страната. Сумата е равна на $240 милиона.


Планът за спестявания ще бъде на разположение на онлайн платформата, наречена "Plataforma Patria", която според съобщенията е достъпна за 18 милиона венецуелци с лична карта. За да се възползват от плана за спестявания, венецуелците ще трябва да инвестират в суверенни боливари.

Венецуелският вицепрезидент на икономиката, Тарек Ел Айсами, обясни:

Методът на спестяване включва тримесечни амортизации и окончателно плащане, което може да бъде изпълнено между 90, 180 или до 270 дни, схема, която позволява да се запази стойността на инвестицията.

Според Айсами има формула, която "ще бъде приложена така, че стойността на боливара в настоящето да е равна или по-висока на момента, в който спестовниците изтеглят средствата си". Минималното количество petro, което може да бъде закупено е 0,01 , еквивалентно на близо 39 суверенни боливари.

Венецуелското правителство съобщи, че Petro ще бъде на разположение за продажба на 5-ти ноември. В момента може да бъде закупено с криптовалути като Биткойн или Етериум.


Приемане на Petro


Южноамериканската нация наблегна особено на адаптацията на криптовалутата, подкрепена от петрол, тъй като правителството е поискало от Венецуела да плаща паспортните си такси в нея и нареди на банките в страната да я приемат.

Неговият суверен боливар е свързан с криптовалутата, която изглежда като "крещящо" копие на Dash, след като анализира неговия whitepaper, тъй като има същия алгоритъм за добив и има други подозрително подобни характеристики. Част от whitepaper-а на Petro, всъщност, изглежда е бил копиран от този на Dash.

Преди Petro да се продава публично, Венецуела твърди, че може да налагат такси за износ. Президентът Николас Мадуро по това време нарежда на държавните компании и авиокомпаниите да приемат криптовалутите.

Самото правителство е направило планове за финансиране на вили за бездомни, използвайки спорния крипто токен, а в последно време Върховният съд е наредил на националния институт да плаща обезщетения на един от неговите служители, базирайки решението си на указ за "крипто активите и суверенната криптовалута Petro".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромни печалби се очертават за Етериум

В поредица от туитове Бенет обяснява как ETH може да се увеличи до $20,000 до януари 2022 г. при правилните пазарни условия.“Ако $BTC пробие $65,000 без значително отдръпване първо, $ETH вероятно го п...
ОКТ. 21, 2021 18:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум проби над $4,000 - какво да очакваме?

Текущата цена на актива е малко над $4,000, което е увеличение от 4% през последната седмица.Последният възход е резултат от повторното нарастване на популярността на незаменимите токени (NFT), DeFi п...
ОКТ. 20, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света