НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Създателят на JavaScript за масовото приемане на криптовалутите

АВГ. 27, 2018 09:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Създателят на JavaScript за масовото приемане на криптовалутите

Брендън Айх, създател на JavaScript и съосновател на Brave, се присъединява към съвместно усилие, наречено Платформата на универсалния протокол (UP), за създаване на протокол за всички криптовалути.


Основателските организации са Brave, Blockchain в Berkeley, Uphold и Cred (бивш Libra Credit).

Ейх казва, че реалните проблеми на употребата, с които се сблъскват следващите 100 милиона потребители на цифрови активи, могат да бъдат решени и че новата универсална платформа може да доведе до масово приемане на крипто от потребителите.

"Ранните дни на интернет са много подобни на света на блокчейн днес, с много различни технологични платформи, фрагментирани и неспособни да комуникират помежду си", казва JP Thieriot, съосновател на Uphold. "Ние вярваме, че платформата за универсален протокол е технология, която има потенциала да се свърже с блокчейн технологии, подобно на пробив на TCP и IP протоколите, които са довели до масовото приемане на интернет".

Ключов въпрос в крипто екосистемата е свързан с нарастващия брой различни блокчейн. За масовото приемане, криптотата трябва да се представят далеч по-добре от сегашната система на множество местни фиатни валути, които изискват постоянни посредници и такси за прехвърляне на пари през границите. Новите потребители на криптвалута трябва да могат да скачат назад и напред между различните активи, които живеят на различни блокчейн, като Биткойн и Етериум.


Платформата UP работи с прокси токени. Прокси токенът е цифрово представяне на актив. Той може да представлява Биткойн, Litecoin, Ethereum и многото различни цифрови активи, които живеят на произволен брой различни блокчейн.Идеята е да се проведе обща универсална марка, която позволява на отделните блокчейн и проекти, базирани на токени, да взаимодействат свободно и без триумф между тях. Например, "Proxy Bitcoin" може да съществува на Етериум.

Основателите на протокола заявяват, че платформата "ще публикува в реално време стойността на активите си на обществено място. Резервът ще бъде предмет и на тримесечни одити на трети страни, които ще бъдат споделени с общността, за да се демонстрира финансовата стабилност на екосистемата "Proxy Token".

В допълнение към прокси валути като Биткойн, платформата ще позволи пълномощници и частен капитал. Потребителите ще могат да разменят, обменят и трансферират ценности в безпроблемна среда, създадена да компенсира многото технологични сложности на настоящата крипто екосистема.

Платформата има за цел да "направи безпрецедентна налична ликвидност за екосистемата", като се справи с три от най-големите недостатъци на притежаването и използването на Биткойн и други цифрови активи. За да направи крипто далеч по-практично, удобно и доверено за потребителите и бизнеса, протоколът предлага три критични предпазни механизма: възстановяване на частния ключ, наследяване и осигуряване на загуби.

В допълнение, платформата UP е разработена така, че да позволява децентрализираните размени да изброяват по-лесно различните токени и да създават нови търговски двойки. Освен това, ще има частни опции за попечителство и портфейл.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света