НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Създателят на JavaScript за масовото приемане на криптовалутите

АВГ. 27, 2018 09:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Създателят на JavaScript за масовото приемане на криптовалутите

Брендън Айх, създател на JavaScript и съосновател на Brave, се присъединява към съвместно усилие, наречено Платформата на универсалния протокол (UP), за създаване на протокол за всички криптовалути.

 


Основателските организации са Brave, Blockchain в Berkeley, Uphold и Cred (бивш Libra Credit).

Ейх казва, че реалните проблеми на употребата, с които се сблъскват следващите 100 милиона потребители на цифрови активи, могат да бъдат решени и че новата универсална платформа може да доведе до масово приемане на крипто от потребителите.

"Ранните дни на интернет са много подобни на света на блокчейн днес, с много различни технологични платформи, фрагментирани и неспособни да комуникират помежду си", казва JP Thieriot, съосновател на Uphold. "Ние вярваме, че платформата за универсален протокол е технология, която има потенциала да се свърже с блокчейн технологии, подобно на пробив на TCP и IP протоколите, които са довели до масовото приемане на интернет".

Ключов въпрос в крипто екосистемата е свързан с нарастващия брой различни блокчейн. За масовото приемане, криптотата трябва да се представят далеч по-добре от сегашната система на множество местни фиатни валути, които изискват постоянни посредници и такси за прехвърляне на пари през границите. Новите потребители на криптвалута трябва да могат да скачат назад и напред между различните активи, които живеят на различни блокчейн, като Биткойн и Етериум.


Платформата UP работи с прокси токени. Прокси токенът е цифрово представяне на актив. Той може да представлява Биткойн, Litecoin, Ethereum и многото различни цифрови активи, които живеят на произволен брой различни блокчейн.Идеята е да се проведе обща универсална марка, която позволява на отделните блокчейн и проекти, базирани на токени, да взаимодействат свободно и без триумф между тях. Например, "Proxy Bitcoin" може да съществува на Етериум.

Основателите на протокола заявяват, че платформата "ще публикува в реално време стойността на активите си на обществено място. Резервът ще бъде предмет и на тримесечни одити на трети страни, които ще бъдат споделени с общността, за да се демонстрира финансовата стабилност на екосистемата "Proxy Token".

В допълнение към прокси валути като Биткойн, платформата ще позволи пълномощници и частен капитал. Потребителите ще могат да разменят, обменят и трансферират ценности в безпроблемна среда, създадена да компенсира многото технологични сложности на настоящата крипто екосистема.

Платформата има за цел да "направи безпрецедентна налична ликвидност за екосистемата", като се справи с три от най-големите недостатъци на притежаването и използването на Биткойн и други цифрови активи. За да направи крипто далеч по-практично, удобно и доверено за потребителите и бизнеса, протоколът предлага три критични предпазни механизма: възстановяване на частния ключ, наследяване и осигуряване на загуби.

В допълнение, платформата UP е разработена така, че да позволява децентрализираните размени да изброяват по-лесно различните токени и да създават нови търговски двойки. Освен това, ще има частни опции за попечителство и портфейл.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Все повече пари се вливат в крипто сектора според CoinShares

 Това се случи след няколко седмици с малки отливи, тъй като инвеститорите се възползваха от спада в цената на Биткойн и другите цифрови активи, според последните данни от мениджъра на активи CoinShar...
ЯНУ. 26, 2021 20:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Топ университетите в света изкупуват Биткойн

Според двама източници, запознати със ситуацията, Харвард, Йейл, Браун и Мичиганският университет, както и няколко други колежа са купували крипто директно на борсите. (Няколко фонда от Айви лигата се...
ЯНУ. 26, 2021 14:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн не успя да задържи $35,000 - $80 милиарда излизат от крипто пазара

Повечето алтернативни монети последваха движението надолу, като общата пазарна капитализация спадна с около 80 милиарда долара от вчера. Основната криптовалута е виждала по-добри дни, като е загу...
ЯНУ. 26, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може действа като злато според Банката на Сингапур

Голямата институция обаче вярва, че BTC и други алткойни могат да заменят златото по отношение на това да служат като запас от стойност. Още от въвеждането на Биткойн в края на 2000-те години хор...
ЯНУ. 25, 2021 22:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света