НАЧАЛО Крипто Крими

Създателя на Tomahawkcoin глобен от SEC за измамно ICO

АВГ. 21, 2018 22:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Създателя на Tomahawkcoin глобен от SEC за измамно ICO

Миналата седмица Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обяви, че е спряла всяка дейност от създателя на Tomahawkcoin поради измамно поведение по отношение на първоначалното предлагане на монети (ICO).

 


Дейвид Т. Лорънс, емитентът на Tokahawkcoin токени, е наказан с глоба от 30,000 долара и забрана за търговия през целия му живот поради незаконната дейност, за която SEC адресира в прессъобщение.


Tomahawkcoin е крипто токен, който работи съвместно с компанията на Лорънс, Tomahawk Exploration LLC, компания за проучване на нефт и газ, регистрирана в Невада.


Документът от SEC разказва историята за престъпленията на Лорънс, които бяха разкрити поради поръчка за доставка със свръх надути цени. Посочва се, че рекламните материали за ICO на Tomahawkcoin са използвали напомпани прогнози за производството на петрол, които противоречали на вътрешния анализ, който компанията е извършила. Това създава впечатлението, че Tomahawk е придобил лизинг за сондажни обекти, макар и това да не е вярно.

Документът също така гласи, че според заповедта "материалите описват Лорънс като човек с "безупречен бекграунд", без да разкриват предишната му присъда заради ролята му в предлагането на измамни ценни книжа".

Установено е също, че Tomahawk е заявил, че инвеститорите в токена ще могат да сключат сделки с Tomahawkcoins и да ги превърнат в акции, които биха могли да доведат до печалба от прогнозираното производство на петрол и вторичната търговия. Освен това, въпреки факта, че ICO-то не успя да набере средства, компанията издаде монети като плащане за онлайн рекламни услуги чрез програма за гласуване.

Робърт А. Коен, ръководител на кибернетичното звено на SEC, предложи съвет относно инвестирането в проекти:

Инвеститорите трябва да бъдат нащрек за опасността от олд скул измами, като схемите за нефт и газ, които се превръщат в иновативни ICO-та, базирани на блокчейн.

Документът на SEC завършва с искане, според което Tomahawk и Лорънс са нарушили спецификациите на федералните закони за ценни книжа относно дейността по регистрация и борба с измамите. SEC обяснява, че Лорънс и неговата компания са се съгласили със заповед за прекратяване, а обвиняемият е дал съгласието си за наказание на налагане на забрана да е офицер и директор, забрана да търгува "penny stocks" и глоба от 30 000 долара. Той обаче не призна и не отрича обвиненията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спад в свързаните с криптовалути престъпления през 2020 година

Според компанията количеството пари, загубенo поради крипто измами, кражби и хакерски атаки, е достигнало $1,8 милиарда 10 месеца след началото на 2020 г., което е значително по-малко от $4,5 милиарда...
НОЕ. 17, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптоактиви на стойност $7,6 милиарда са откраднати от 2011 година насам

Според доклада, 2,8 милиарда долара са откраднати чрез пробиви в сигурността, като най-популярното нарушение е срещу системите за сигурност на платформите за търговия с криптовалути. Общо 113 пробива ...
НОЕ. 13, 2020 18:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света