НАЧАЛО Крипто Крими

Създателя на Tomahawkcoin глобен от SEC за измамно ICO

АВГ. 21, 2018 22:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Създателя на Tomahawkcoin глобен от SEC за измамно ICO

Миналата седмица Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обяви, че е спряла всяка дейност от създателя на Tomahawkcoin поради измамно поведение по отношение на първоначалното предлагане на монети (ICO).


Дейвид Т. Лорънс, емитентът на Tokahawkcoin токени, е наказан с глоба от 30,000 долара и забрана за търговия през целия му живот поради незаконната дейност, за която SEC адресира в прессъобщение.


Tomahawkcoin е крипто токен, който работи съвместно с компанията на Лорънс, Tomahawk Exploration LLC, компания за проучване на нефт и газ, регистрирана в Невада.


Документът от SEC разказва историята за престъпленията на Лорънс, които бяха разкрити поради поръчка за доставка със свръх надути цени. Посочва се, че рекламните материали за ICO на Tomahawkcoin са използвали напомпани прогнози за производството на петрол, които противоречали на вътрешния анализ, който компанията е извършила. Това създава впечатлението, че Tomahawk е придобил лизинг за сондажни обекти, макар и това да не е вярно.

Документът също така гласи, че според заповедта "материалите описват Лорънс като човек с "безупречен бекграунд", без да разкриват предишната му присъда заради ролята му в предлагането на измамни ценни книжа".

Установено е също, че Tomahawk е заявил, че инвеститорите в токена ще могат да сключат сделки с Tomahawkcoins и да ги превърнат в акции, които биха могли да доведат до печалба от прогнозираното производство на петрол и вторичната търговия. Освен това, въпреки факта, че ICO-то не успя да набере средства, компанията издаде монети като плащане за онлайн рекламни услуги чрез програма за гласуване.

Робърт А. Коен, ръководител на кибернетичното звено на SEC, предложи съвет относно инвестирането в проекти:

Инвеститорите трябва да бъдат нащрек за опасността от олд скул измами, като схемите за нефт и газ, които се превръщат в иновативни ICO-та, базирани на блокчейн.

Документът на SEC завършва с искане, според което Tomahawk и Лорънс са нарушили спецификациите на федералните закони за ценни книжа относно дейността по регистрация и борба с измамите. SEC обяснява, че Лорънс и неговата компания са се съгласили със заповед за прекратяване, а обвиняемият е дал съгласието си за наказание на налагане на забрана да е офицер и директор, забрана да търгува "penny stocks" и глоба от 30 000 долара. Той обаче не призна и не отрича обвиненията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света