НАЧАЛО Други

Съюза на NFL играчите прави сделка за да може атлетите да изкарват крипто

АВГ. 1, 2018 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съюза на NFL играчите прави сделка за да може атлетите да изкарват крипто

Съюзът на играчите на Националната футболна лига (NFL) си партнира с блокчейн стартъп, за да помогне на спортистите да лицензират продукти в децентрализирана мрежа.

 


Обявен във вторник, Националната асоциация на футболните играчи в лигата (NFLPA) планира да насърчи членовете си да предоставят коментари, стриймове на живо и друго съдържание за платформата FanChain, като по този начин печелят приходи за себе си извън игрите, които играят.


За тази цел NFLPA е закупила дял в блокчейн стартъпа SportsCastr, компанията зад FanChain.


Платформата на SportsCastr позволява на всеки да създава стриймове и да дава коментари за игрите, каза заместник-председателят за бизнес и правни въпроси на NFLPA Кейси Шваб. С новото партньорство, някои играчи от NFL ще могат да печелят приходи, като предоставят коментари по време на спортни събития на живо и по друг начин създават уникално съдържание,на което феновете могат да се насладят.

"Очевидно криптовалутите са най-широко разпространеното използване на блокчейн днес, но когато погледнем токенизираните активи, токени или нефункциониращи токени, ние разглеждаме различните начини, по които можем да се опитаме да създадем продукти, които ще бъдат устойчиви и дълготрайни", каза той.

Шваб добави:
Заради децентрализираната природа на платформата, всеки може да се справи с това. Играчите могат да се справят с това. Играчите на NFL наистина се интересуват от блокчейн и крипто ... ако играчът ме повика и попита" как да се включа" съветвам, той да отиде в SportsCastr и да започне да генерира токени.

За да донесат приходи на платформата, спортистите могат или да печелят токени от системата, като създават съдържание за платформата, или дават на феновете директно плащане с токени.


Играчите може дори да могат да пускат стриймове само за абонаменти, според Шваб.


Платформата няма да се ограничава само до футболисти. Шваб заяви, че представители на други спортове също обсъждат платформата, въпреки че не е могъл да предостави график за евентуални потенциални стартирания на програми.

По същия начин спортистите ще могат свободно да обсъждат или коментират игри от спортове извън собствените си, продължи той.

"Ние не се ограничаваме до конкретни спортове. Това наистина е за ангажиране на всички спортисти", каза той.

NFLPA за пръв път започна да обмисля да работи с блокчейн стартъпа преди няколко месеца, като част от своя OneTeam Collective - крилото на съюза за рисков капитал. Шваб обясни, че крилото позволява на компаниите да предлагат акции, а не парични средства, когато лицензират търговски марки или време на играчите.

"Аз силно вярвам в блокчейн и мисля, че това ще революционизира нашата индустрия, спорта, както може би революционизира индустрии като храната", каза той.

В резултат NFLPA търси платформа със солидна основа, която я доведе до SportsCastr.

Шваб заключва:

"Те изграждат цяла вселена. За да използват аналогия, те не просто изграждат видеоигра, изграждат видеоигрите, конзолите, новините и телевизията, което е голямо усилие".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света