НАЧАЛО Други

Съюза на NFL играчите прави сделка за да може атлетите да изкарват крипто

АВГ. 1, 2018 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съюза на NFL играчите прави сделка за да може атлетите да изкарват крипто

Съюзът на играчите на Националната футболна лига (NFL) си партнира с блокчейн стартъп, за да помогне на спортистите да лицензират продукти в децентрализирана мрежа.

 


Обявен във вторник, Националната асоциация на футболните играчи в лигата (NFLPA) планира да насърчи членовете си да предоставят коментари, стриймове на живо и друго съдържание за платформата FanChain, като по този начин печелят приходи за себе си извън игрите, които играят.


За тази цел NFLPA е закупила дял в блокчейн стартъпа SportsCastr, компанията зад FanChain.


Платформата на SportsCastr позволява на всеки да създава стриймове и да дава коментари за игрите, каза заместник-председателят за бизнес и правни въпроси на NFLPA Кейси Шваб. С новото партньорство, някои играчи от NFL ще могат да печелят приходи, като предоставят коментари по време на спортни събития на живо и по друг начин създават уникално съдържание,на което феновете могат да се насладят.

"Очевидно криптовалутите са най-широко разпространеното използване на блокчейн днес, но когато погледнем токенизираните активи, токени или нефункциониращи токени, ние разглеждаме различните начини, по които можем да се опитаме да създадем продукти, които ще бъдат устойчиви и дълготрайни", каза той.

Шваб добави:
Заради децентрализираната природа на платформата, всеки може да се справи с това. Играчите могат да се справят с това. Играчите на NFL наистина се интересуват от блокчейн и крипто ... ако играчът ме повика и попита" как да се включа" съветвам, той да отиде в SportsCastr и да започне да генерира токени.

За да донесат приходи на платформата, спортистите могат или да печелят токени от системата, като създават съдържание за платформата, или дават на феновете директно плащане с токени.


Играчите може дори да могат да пускат стриймове само за абонаменти, според Шваб.


Платформата няма да се ограничава само до футболисти. Шваб заяви, че представители на други спортове също обсъждат платформата, въпреки че не е могъл да предостави график за евентуални потенциални стартирания на програми.

По същия начин спортистите ще могат свободно да обсъждат или коментират игри от спортове извън собствените си, продължи той.

"Ние не се ограничаваме до конкретни спортове. Това наистина е за ангажиране на всички спортисти", каза той.

NFLPA за пръв път започна да обмисля да работи с блокчейн стартъпа преди няколко месеца, като част от своя OneTeam Collective - крилото на съюза за рисков капитал. Шваб обясни, че крилото позволява на компаниите да предлагат акции, а не парични средства, когато лицензират търговски марки или време на играчите.

"Аз силно вярвам в блокчейн и мисля, че това ще революционизира нашата индустрия, спорта, както може би революционизира индустрии като храната", каза той.

В резултат NFLPA търси платформа със солидна основа, която я доведе до SportsCastr.

Шваб заключва:

"Те изграждат цяла вселена. За да използват аналогия, те не просто изграждат видеоигра, изграждат видеоигрите, конзолите, новините и телевизията, което е голямо усилие".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света