НАЧАЛО Други

Сатоши Или Не, Това Беше Тежка Седмица За Крег Уайт

АПР. 7, 2018 12:59 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сатоши Или Не, Това Беше Тежка Седмица За Крег Уайт
Сатоши или не, това беше тежка седмица за Крег Уайт. Човекът, който през 2016 заяви, че е създателя на Биткойн в момента попада “под изстрелите” на не само едни от най-уважаваните имена в сферата, а и именно на тези, които най-много го защитаваха и поддържаха. Въпреки, че австралийският криптограф и основател на nChain не ни предлага доказателства, за да докаже своята претенция, като създател на BITCOIN, той намери своите подръжници в BITCOIN CASH.
От подкрепящи тениски до изложения за обществена подкрепа, Райт развива тясна връзка с криптовалутите, която се разделя от bitcoin и се оценява на 10 милиарда долара днес. Напоследък, обаче, той се изправя пред редица от реакции.

Всичко започна по-рано тази седмица, когато създателят на ETHEREUM, Виталик Бутерин, взе микрофона на Q&A сесия, на конференцията "Deconomy" в Сеул, Южна Корея. Там Бутерин използва момента, за да атакува аргументите на Райт, представени на сцената, акцентирайки върху критиките, налагани от всеки уважаван в критовалутната търговия, като казва, че неговият коментар просто няма смисъл.

"Като се има предвид, че той споделя толкова много безсмислени твърдения, защо този измамник има право да говори на тази конференция?" Бутерин каза на тълпата, като следват бурни аплодисменти.

Въпреки, че доста хора от общността се застъпиха зад Райт, реакциите тепърва започваха да се формират.

"Написах whitepaper-а на The Lightning Network и все още не разбирам какво говори" - каза Джоузеф Пуун, единия от двамата създатели на The Lightning Network.
Създателя на LITECOIN, Чарли Лий, не се сдържа просто да не се включи.


"Разговорите и документите на Крейг Райт са изпълнени с нелогична технообработка, а доказателствата за Сатоши са измамни. Той е измамник. Как може да дадете на този човек платформа?" каза той.
И с това изглежда, че Бутерин е започнала нещо като "движение". Изпитващия симпатии към движението по скалата на BITCOIN CASH-а, IT специалиста Емин Гун Сирер, най-добре успява да обобщи главния сантимент. Той споделя в Twitter:


"В момента, моите изказвания за BITCOIN, BITCOIN CASH, ETHEREUM и ZCASH, усмиват небивалиците, които Райт твърди. Криптовалутите никога не са били по-обединени"

Вечната вражда


Конкретната критика може разпали битка между Райт и Питър Ризън, добре познат поддръжник BITCOIN CASH и BITCOIN, който не се пести в отношение на критики в последните си изказвания.
Технологичната война започна миналото лято, когато Ризън изкритикува един от whitepaper-ите на Райт, където той спори(чрез математика), че атака в BITCOIN, наречена "егоистично копаене" не е жизнеспособна.
Ризън добавя, че неговия whitepaper няма смисъл в детайлите.

Наскоро, на 25 Март, Ризън(подобно на Виталик) - натисна Райт след лекция и успорва неговите технически идеи свързани с неговите непотвърдени транзакции са невъзможни. Ризън нарочи идеите на Райт, като податливи на "mining" атаки.
От тогава Ризън и Райт водят спора в Twitter, като Ризън си позволява да нарече Райт "доказан измамник".

Не е единствения. Сирер е съгласен с критиките на Ризън, че Райт многократно не успява да разбере смисъла на "егоистичното копаене". (Това трябва да се отбележи, след като Сирер е един от първите, които самостоятелно открива атаката)

"Той е приключил. Никой не го приема на сериозно като човек на технологията" - казва Сирер.

Райт даже още не си е изпълнил обещанието от миналата година да пусне нов BITCOIN код.
Мнението, което е изградено за Райт, изглежда се разпространява из обществото, дори във форуми, които са били съпричастни с подкрепените от него идеи.
Потребител в Reddit стартира пост във форума: "Започвам да гласувам с отрицателен вот на всеки един пост, с лицето на Крейг Райт."

Крипто обществото


Заслужава си да се отбележи, че много други в това общество, защитават Райт. Популярен аргумент е, че дали той е Сатоши или не, неговия профил и добре капитализиран startup са направили доста криптовалути като BITCOIN CASH.

"Независимо от това дали той е Сатоши или не, или дали въобще е прав или греши за редица технологични твърдения мисля, че не е честно да го наричат измамник, защото да твърдиш, че си Сатоши и после да не можеш да го докажеш не е измама." - цитат от Джоналд Фиокбал, който е написал доста критикуващи есета в крипто обществото.
"Също така, да се раздават толкова много пари на BITCOIN CASH проекти, не е измама" - добавя той.

Фиокбал получава голяма подкрепа, заради защитата на Райт.
Много други ключови членове на обществото не са дали мнение по въпроса и дали се съгласяват с Райт, или не.
Както гласи и заключението на Пуун в Twitter, такъв тип диспут не е нормален в технологичното общество.

Въпреки, че агресията и анонимността не са рядкост (инвеститора Роджър Вер обвинява developer-ите на BITCOIN, на конференцията в Сеул, че "убиват бебета".), той успорва, че сред най-добрите developer-и в световен мащаб, тези "цивилизовани" спорове са приети тактично.

"Конфронтацията по време на конференцията не би трябвало да се разглежда като нормална реакция на спорове в крипто света" - е написал той, добавяйки:
"Много силен отговор на екстремна, умишлена измама"
tron g>
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Binance ли са лидерите на крипто индустрията?

Добавяне на подкрепа за украинската национална валута, подписване на меморандум за разбирателство (MOU) с украинското правителство и внедряване на криптографски протокол за разпространение и подписван...
НОЕ. 12, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутата на Facebook ще бъде по-добре под контрола на МВФ

Предлаганата от Facebook платформа за дигитални разплащания продължава да предизвиква критики от финансовите регулатори по целия свят.Libra ще работят по-добре под опеката на МВФДжоу Сяочуан, бивш рък...
НОЕ. 12, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Безплатно 7-седмично крипто училище ще стартира догодина

Фирмата - добре известна с инвестициите си в имена от крипто индустрията като Coinbase и Ripple - публично обяви програмата на 8-ми ноември.Безплатни материали онлайнСпоред съобщението, програмата - к...
НОЕ. 11, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Брокер продаде апартамент в Ню Йорк за $15,3 милиона в Биткойн

Шаул, който е президент на Magnum Real Estate Group, продаде пространството от близо 350 кв.м. на тайванска компания, наречена Affluent Silver International LLC. Според доклад на Real Deal, транзакция...
НОЕ. 11, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света