НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ за първи път санкционират Биткойн адреси

НОЕ. 29, 2018 19:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 САЩ за първи път санкционират Биткойн адреси

Службата на САЩ за контрол на чуждестранните активи (OFAC) предприе действия срещу двама ирански "фасилитатори" на ransomware. Действията включват публикуване на крипто адресите на обвиняемите и предупреждение за крипто и финансовите общности, че на всички, които сключват сделки с тези адреси ще им бъдат наложени санкции.


Резултат с изображение за sanctions

Участие в SamSam ransomware атаки


OFAC заявиха, че двамата иранци са Али Корашадидех и Мохамед Горбанян. Според прессъобщение на службата, днес те помогнаха за обмен на Биткойн в ирански риали за откуп, получен от "ирански злонамерени кибер участници", участващи в SamSam ransomware схемата.

Корашадидех и Горбанян са нарочени за:
Подкрепа, спонсориране или предоставяне на финансова, материална или технологична подкрепа за стоки или услуги на SamSam ransomware атаки.

OFAC идентифицираха и публикуваха два адреса на портфейли, свързани с "фасилитаторите". Крипто адресите са обработвали около 6 000 - 7 000 биткойн транзакции през 40 различни крипто обмена. Дори при днешната цена на Биткойн , това би се равнявало на стойност над $25 милиона.

Резултат с изображение за sanctions iran

Американското министерство на правосъдието също обвини двамата иранци за заразяване на над 200 мрежи със SamSam ransomware в САЩ, Великобритания и Канада от 2015 година насам. Една болница в Индиана загуби всичките си IT мрежи по време на бури, което ги накара да платят откупа за защита на пациентите.

Новините бързо предизвикаха диспут в социалните медии.https://twitter.com/msantoriESQ/status/1067825487181987842https://twitter.com/msantoriESQ/status/1067843160041082880Първо публикуване на адресите на портфейлите


OFAC казват, че въпреки че обикновено споделят "идентификатори" с нарочените хора:
Днешното действие отбелязва, че OFAC публично приписва адреси за дигитални валути на определени лица.

Операторите, които разпознават или намират публикуваните адреси на портфейлите, трябва да спазват задълженията на OFAC, независимо дали транзакциите се извършват във фиатна или в цифрова валута:
Подобно на традиционните идентификатори, тези адреси трябва да помагат на хората в крипто общността да идентифицират транзакциите и средствата, които трябва да бъдат блокирани и да бъдат разследвани всички връзки с тях.

Всяко имущество или финансови "интереси" на лицата понастоящем са предмет на санкции от OFAC и жителите на САЩ нямат право да се занимават с тях.

"Действията на Министерството на финансите и OFAC днес са част от по-широк кръг санкции и икономически натиск от страна на САЩ", насочени към Иран, които са предназначени да променят техния режим.

Заместник-секретаря на хазната Сигал Манделкър предупреждава:
Министерството на финансите агресивно ще преследва Иран и други недобросъвестни режими, които се опитват да експлоатират цифровите валути и слабостите в защитата на кибер пространството и борбата с противообществените прояви и борбата с тероризма, за да продължат своите злонамерени цели.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства

Според блог публикация, споделена в четвъртък, инцидентът е засегнал общо 483 потребители, което е довело до неоторизирани тегления на обща стойност 4,836.26 ETH, 443.93 BTC и приблизително $66,200 в ...
ЯНУ. 20, 2022 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света