НАЧАЛО Други

Съоснователят на Airbnb подкрепя финансиране за $22 милиона на крипто дилъра SFOX

АВГ. 16, 2018 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съоснователят на Airbnb подкрепя финансиране за $22 милиона на крипто дилъра SFOX

Дилър на криптовалути (SFOX), който се стреми да предоставя услуги за търговия на институционални инвеститори, приключи първата серия от финансиране за $22,7 милиона.

 Платформата обяви в четвъртък, че новото й финансиране е водено от Tribe Capital и Social Capital и има подкрепа от съоснователя на Airbnb Нейтън Блехарсчук, Y Combinator, Danhua Venture Capital, Digital Currency Group и др.

Основана през 2014 г., SFOX функционира като търговски център за институционални инвеститори, физически лица с голяма нетна стойност и семейни офиси. Фирмата помага на тези търговци с голям обем да изпълняват поръчките си за покупка и продажба, като ги изпълняват чрез интегрирането си с различни крипто борси.

SFOX има за цел да сведе до минимум влиянието на търговията с висок обем на пазара на криптовалути, като същевременно увеличи ликвидността на търговията - "една от най-значителните бариери пред въвеждането на институционалното приемане на крипто", според Арджун Сети, съосновател и партньор в Tribe Capital.

SFOX твърди в съобщението, че са осъществили над $9 милиарда като обем на транзакциите досега и отчита вече 12 пъти увеличение на броя на клиентите тази година.

С новото финансиране SFOX заяви, че работи върху пускането в действие на услугите за управление на крипто активи, в допълнение към съществуващата система за търговия. Освен това планира да увеличи работната сила и да се разшири до повече географски региони през следващите 12 месеца.

Главният изпълнителен директор на SFOX Акбар Тобани, който преди това е бил ръководител за растежа и развитието на бизнеса в Airbnb, заяви, че планът е отговор на нарастващия интерес от страна на клиентите към по-голяма степен на излагане на крипто активи.

Тобани коментира:
Продължаваме да наблюдаваме устойчивото и нарастващо търсене от страна на институциите, които искат да включат криптовалутите като част от разнообразно портфолио, но не са склонни да го правят поради несигурност и нестабилност.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата Биткойн борса в Бразилия се разширява извън страната

Главният изпълнителен директор Рейналдо Рабело посочи Чили, Мексико и Аржентина като сред юрисдикциите, в които ще се разшири на първо място, сравнявайки "регулаторната култура“ в тези страни с Бразил...
ЯНУ. 23, 2021 20:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света