НАЧАЛО Други

Съоснователя на Wikipedia няма интерес към криптовалутите

АВГ. 1, 2018 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съоснователя на Wikipedia няма интерес към криптовалутите

Джими Уелс проведе интервю с BusinessInsider, в което заяви, че: Уикипедия "абсолютно никога" няма да има "криптовалутни или ICO амбиции", въпреки популярността на тези средства.


Това обаче не трябва да е изненадващо, поради факта, че човекът отдавна е проявил неодобрение към блокчейн и крипто като цяло. По време на презентацията, която Уелс даде по време на Берлинската конференция за блокчейн по-рано тази година, той направи смелото твърдение, че "Крипто света е абсолютно, определено в балон".

Той дори отразява това чувство във въпросното интервю, когато отговори, че криптовалутите са "очевидно балонче с много мания и хайп около него".

Макар че може би е най-добре известен като спорния основател (или съосновател) на Уикипедия, Уелс застава зад империята на постиженията, които най-добре могат да бъдат обобщени под названието "Уики", което е украсило почти всичките му утвърдени уеб собствености.

Най-новата от тях и тази, която изглежда, че е основната му грижа в момента, е тази, която започна през 2017 г. Тя се нарича WikiTribune и явно носи фамилното име - ако не и всички асоциирани принципи.

WikiTribune е компания с цел, да насърчава и работи за "журналистически доказателства" като средство за борба с "фалшивите новини".

В рязък контраст с първоначалното си монетиране от американския президент Доналд Тръмп, WikiTribune изглежда добре оборудван, за да постигне целите си с екип от медийни ветерани и твърди лидери - като Чарлз Андерсън и Фиона Млеод.

Една хипотеза, потвърдена от разпространението на истории като "английски, езикът с пристрастие към пола: кой да обвиняваш, речници или хора?" На техния уебсайт.

Те със сигурност доминират популярните търсачки: всички резултати за заявката "WikiTribune" се доминират от похвала, публикувана от глобални и национални корпорации.

Изображение от Ink Drop/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света