НАЧАЛО Други

Съоснователя на Wikipedia няма интерес към криптовалутите

АВГ. 1, 2018 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съоснователя на Wikipedia няма интерес към криптовалутите
 

Джими Уелс проведе интервю с BusinessInsider, в което заяви, че: Уикипедия "абсолютно никога" няма да има "криптовалутни или ICO амбиции", въпреки популярността на тези средства.


Това обаче не трябва да е изненадващо, поради факта, че човекът отдавна е проявил неодобрение към блокчейн и крипто като цяло. По време на презентацията, която Уелс даде по време на Берлинската конференция за блокчейн по-рано тази година, той направи смелото твърдение, че "Крипто света е абсолютно, определено в балон".

Той дори отразява това чувство във въпросното интервю, когато отговори, че криптовалутите са "очевидно балонче с много мания и хайп около него".

Макар че може би е най-добре известен като спорния основател (или съосновател) на Уикипедия, Уелс застава зад империята на постиженията, които най-добре могат да бъдат обобщени под названието "Уики", което е украсило почти всичките му утвърдени уеб собствености.

Най-новата от тях и тази, която изглежда, че е основната му грижа в момента, е тази, която започна през 2017 г. Тя се нарича WikiTribune и явно носи фамилното име - ако не и всички асоциирани принципи.

WikiTribune е компания с цел, да насърчава и работи за "журналистически доказателства" като средство за борба с "фалшивите новини".

В рязък контраст с първоначалното си монетиране от американския президент Доналд Тръмп, WikiTribune изглежда добре оборудван, за да постигне целите си с екип от медийни ветерани и твърди лидери - като Чарлз Андерсън и Фиона Млеод.

Една хипотеза, потвърдена от разпространението на истории като "английски, езикът с пристрастие към пола: кой да обвиняваш, речници или хора?" На техния уебсайт.

Те със сигурност доминират популярните търсачки: всички резултати за заявката "WikiTribune" се доминират от похвала, публикувана от глобални и национални корпорации.

Изображение от Ink Drop/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света