НАЧАЛО Други

Съосновател на Ripple подкрепя нов крипто венчър

ОКТ. 31, 2018 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съосновател на Ripple подкрепя нов крипто венчър

Съоснователят на Ripple - Крис Ларсен - е сред няколкото ключови играчи, които са инвестирали в "Elixxir", блокчейн компания, основана от Дейвид Чаум, изобретател на ecash, предшественик на Биткойн.


Ecash е анонимна, криптографска, интернет базирана платформа.


Една единствена банка я адаптира като система за микроплащания.

Elixxir е проектиран да обработва стотици хиляди квантово-резистентни транзакции, като използва само малко количество енергия в сравнение с необходимата за обработка на Bitcoin транзакции.

Проектът започна в режим през 2016 г. с цел да се изпълни визията на Сатоши Накомото за децентрализирана платформа за транзакции и съобщения, без да се възпрепятства от скоростта и мащаба.

Elixxir казва, че сега има повече от 1,500 заинтересовани във възлите на компанията страни и 500 разработчици, които се интересуват от разработването на приложения на платформата.

Ларсен, чиято компания H & D Company Ptd Ltd. инвестира в Elixxir, иска да даде възможност на хората да изградят богатство, като инвестират в продукти, които могат да създадат "по-жизнено и устойчиво бъдеще".

Ларсен каза следното:
Дейвид Чаум е защитник на неприкосновеността на личните данни в цифровия свят в продължение на почти 40 години. Горд съм, че съм ранен осиновител на Elixxir и очаквам с нетърпение да видя този блокчейн, ориентиран към потребителите, да стартира, за да осигури употребата си от милиони хора в ежедневието им.

Като студент в UC Berkeley през 80-те години, Чаум предлага идеята за блокчейн. Той продължава да работи за DigiCash, компания за електронни пари, и основава Международната асоциация за криптологични изследвания.

Чаум присъства на конференцията "Money 20/20" в Лас Вегас на 23-ти октомври, където се свързва с основателя на Litecoin Чарли Лий и Дейвид Бейли, за да обсъдят неприкосновеността на личните данни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света