НАЧАЛО Други

Samsung SDS и Корейската митническа служба с блокчейн система за митническо освобождаване при износ

СЕП. 17, 2018 16:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Samsung SDS и Корейската митническа служба с блокчейн система за митническо освобождаване при износ

Митническата служба на Корея (Korea Customs Service - KCS) е сключила споразумение със Samsung SDS, за да приложи блокчейн технологията в системата за митническо освобождаване.


Samsung с първата блокчейн митническа логистична услуга.


Samsung SDS, филиалът и технологичният доставчик на най-големия конгломерат в Корея, Samsung, ще разработи първата митническа логистична услуга в Корея, базирана на блокчейн, за да усили ефективността и да се ограничат измамите в индустрията.

Меморандум за разбирателство между двете структури също така предвижда 48 други организации и компании, включително съответните държавни органи, корабни оператори, логистични фирми и доставчици на застраховки, да се присъединят към споразумението, гласи следното прессъобщение.

Samsung SDS ще използва платформата Nexledger за митническата платформа да споделя документи, свързани с износа, безпроблемно между заинтересованите страни във всяка стъпка от процеса на износ от производство, съхранение, митническа декларация до окончателна доставка на пратката.

Стартирала през април 2017 г., Nexledger действа като решение за изчислителни облаци за корпорации и държавни органи, като KCS, за да изградят собствени услуги. Основната платформа позволява мащабна обработка на сделки в реално време, интелигентни договори, както и система за управление на мониторинга, разработена за различни индустрии, включително в областта на финансите, производството и публичния сектор.

Например метрополитното правителство в Сеул избра Samsung SDS да приложи технологията Nexledger за цялата общинска администрация до 2022 г., за да се осигури прозрачност.

От началото си, най-голямото влияние на Nexledger остава в логистичната индустрия на Корея. През май 2017 г. Samsung SDS стартира блок-консорциум с държавни органи, включително KCS, Корейското министерство на океаните и рибарството, логистичния гигант Hyundai Merchant Marine и технологичния гигант IBM Korea.

Технологията на Nexledger се използва успешно в пратка от Корея до Китай преди една година. 7-месечният тест за записване и следене на логистиката на корабите и документите, свързани с износа / вноса, приключи през декември 2017 г.

Nexledger също така е приет от комерсиалната банкова индустрия в Корея, за да задвижи нова платформа за удостоверяване на самоличността на клиентите, която е значително по-добра от старата система.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света