НАЧАЛО Други

Samsung SDS и Корейската митническа служба с блокчейн система за митническо освобождаване при износ

СЕП. 17, 2018 16:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Samsung SDS и Корейската митническа служба с блокчейн система за митническо освобождаване при износ

Митническата служба на Корея (Korea Customs Service - KCS) е сключила споразумение със Samsung SDS, за да приложи блокчейн технологията в системата за митническо освобождаване.


Samsung с първата блокчейн митническа логистична услуга.


Samsung SDS, филиалът и технологичният доставчик на най-големия конгломерат в Корея, Samsung, ще разработи първата митническа логистична услуга в Корея, базирана на блокчейн, за да усили ефективността и да се ограничат измамите в индустрията.

Меморандум за разбирателство между двете структури също така предвижда 48 други организации и компании, включително съответните държавни органи, корабни оператори, логистични фирми и доставчици на застраховки, да се присъединят към споразумението, гласи следното прессъобщение.

Samsung SDS ще използва платформата Nexledger за митническата платформа да споделя документи, свързани с износа, безпроблемно между заинтересованите страни във всяка стъпка от процеса на износ от производство, съхранение, митническа декларация до окончателна доставка на пратката.

Стартирала през април 2017 г., Nexledger действа като решение за изчислителни облаци за корпорации и държавни органи, като KCS, за да изградят собствени услуги. Основната платформа позволява мащабна обработка на сделки в реално време, интелигентни договори, както и система за управление на мониторинга, разработена за различни индустрии, включително в областта на финансите, производството и публичния сектор.

Например метрополитното правителство в Сеул избра Samsung SDS да приложи технологията Nexledger за цялата общинска администрация до 2022 г., за да се осигури прозрачност.

От началото си, най-голямото влияние на Nexledger остава в логистичната индустрия на Корея. През май 2017 г. Samsung SDS стартира блок-консорциум с държавни органи, включително KCS, Корейското министерство на океаните и рибарството, логистичния гигант Hyundai Merchant Marine и технологичния гигант IBM Korea.

Технологията на Nexledger се използва успешно в пратка от Корея до Китай преди една година. 7-месечният тест за записване и следене на логистиката на корабите и документите, свързани с износа / вноса, приключи през декември 2017 г.

Nexledger също така е приет от комерсиалната банкова индустрия в Корея, за да задвижи нова платформа за удостоверяване на самоличността на клиентите, която е значително по-добра от старата система.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света