НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Samsung разкри, че разработва и произвежда чипове за добив на Биткойн

ЮНИ. 5, 2019 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Samsung разкри, че разработва и произвежда чипове за добив на Биткойн

Samsung разкри, че разработва и произвежда чипове за добив на BTC.


На конференцията MicroBT M20 в Ченгду, Китай, този май - Чарлс Сонг, генералният мениджър на Samsung Foundries China, разкри, че компанията е проектира и произвежда 3nm и 5nm чипове за копаене на Биткойн.

Според вътрешните документи на компанията, Samsung произвежда тези чипове още от първото тримесечие на 2018 г.

Компанията обяви публично стратегическото си партньорство с MicroBT, третият по големина дизайнер на ASIC за Биткойн след Bitmain и Canaan, на конференцията.

Въпреки изоставащата си позиция зад двете доминиращи компании, MicroBT са известни с производителността и енергийната ефективност на своите чипове, според източници в индустрията.

Samsung е втората по големина компания за полупроводници в света по приходи след Intel. Интереса на хората към машините за копаене се покачва непрекъснато, успоредно с нарастването на пазарната капитализация на криптовалутите.

Корейската компания произвежда чипове в най-новата линия от устройства MicroBT - M20S WhatsMiner, който е с 68 Терахаша в секунда (Th / s) с енергийна ефективност от 48 вата за Терахаш.

Стандартната ASIC Bitmain Antminer S9 достига 13,5 Th / s с енергийна ефективност от 98 W / Th. M20S е пет пъти по-мощна и два пъти по-енергоефективна при сравнима цена ($ 2450).
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълните...
НОЕ. 30, 2021 16:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво трябва да следим при Биткойн?

В нова стратегическа сесия Коуен разглежда това, което той нарича “лента за подкрепа на бичия пазар”, която е комбинация от 20-седмичната проста пълзяща средна (SMA) и 21-седмичната експоненциална пъл...
НОЕ. 29, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда отскок за Биткойн - ето какво мисли за Етериум

Псевдонимният търговец Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн дава знаци, че корекцията е почти приключила.“Няма признаци за обръщане ‘все още’, но току-що имахме окончате...
НОЕ. 29, 2021 08:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света