НАЧАЛО Други

Саморегулиращата се асоциация на крипто борси в Япония обмисля ограничения на търговията

ЮЛИ. 29, 2018 08:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Саморегулиращата се асоциация на крипто борси в Япония обмисля ограничения на търговията

Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA) ще задължава членуващите борси да поставят ограничения върху търговската дейност на някои клиенти, бе съобщено на 28-ми юли.


Саморегулиращият се орган, според съобщенията, е въвел политика, която изисква от членуващите крипто борси да поставят максимални ограничения върху обемите, търгувани от клиентите на борсите.

Предполага се, че този ход има за цел да попречи на инвеститорите с "малки активи" да понасят тежки загуби и да се изправят пред проблеми с основните дневни разходи. Докладът не определя конкретно "малки активи", нито посочва точните ограничения, които да бъдат поставени.

Според доклада членуващите крипто обмени ще могат да избират от два варианта за начина, по който те ще установяват граници за търговия.

Първият вариант предлага универсален таван, който предполага установяването на един фиксиран максимален лимит за всички търговци на "малки активи". Вторият вариант предлага по-индивидуален подход, като се определят различни граници за различните клиенти, в зависимост от различни фактори, като инвестиционния им опит, доходите, стойността на техните активи и възрастта.

Също така, JVCEA съобщи, че предлага ограничения на търговската дейност за малолетни и непълнолетни лица, което изисква потвърждаване от страна на пълнолетни като мярка срещу изпирането на пари.

По-рано тази седмица JVCEA обяви намеренията си да сложи ограничения върху търговията с марджин на своите борси. Предполага се, че е със същото намерение да предотврати значителни загуби на клиенти, причинени от силно волативни крипто пазари.

JVCEA е създадена в началото на март, като 16 крипто обмена обединяват усилията си за разработване и координиране на правилата и политиките за гарантиране на стандартите за сигурност за търговия с криптовалути. Формулирането на групата дойде след януарския хак на базираната в Япония крипто борса Coincheck, чиито загуби възлизат на над 534 млн. долара.

Според съобщенията асоциацията планира да регулира пазара в сътрудничество с местната агенция за финансови услуги (FSA), която бе преструктурирана наскоро, за да подобри работата си по отношение на областите, свързани с финтех, включително криптовалутите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света