НАЧАЛО Други

Саморегулиращата се асоциация на крипто борси в Япония обмисля ограничения на търговията

ЮЛИ. 29, 2018 08:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Саморегулиращата се асоциация на крипто борси в Япония обмисля ограничения на търговията

Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA) ще задължава членуващите борси да поставят ограничения върху търговската дейност на някои клиенти, бе съобщено на 28-ми юли.

 


Саморегулиращият се орган, според съобщенията, е въвел политика, която изисква от членуващите крипто борси да поставят максимални ограничения върху обемите, търгувани от клиентите на борсите.

Предполага се, че този ход има за цел да попречи на инвеститорите с "малки активи" да понасят тежки загуби и да се изправят пред проблеми с основните дневни разходи. Докладът не определя конкретно "малки активи", нито посочва точните ограничения, които да бъдат поставени.

Според доклада членуващите крипто обмени ще могат да избират от два варианта за начина, по който те ще установяват граници за търговия.

Първият вариант предлага универсален таван, който предполага установяването на един фиксиран максимален лимит за всички търговци на "малки активи". Вторият вариант предлага по-индивидуален подход, като се определят различни граници за различните клиенти, в зависимост от различни фактори, като инвестиционния им опит, доходите, стойността на техните активи и възрастта.

Също така, JVCEA съобщи, че предлага ограничения на търговската дейност за малолетни и непълнолетни лица, което изисква потвърждаване от страна на пълнолетни като мярка срещу изпирането на пари.

По-рано тази седмица JVCEA обяви намеренията си да сложи ограничения върху търговията с марджин на своите борси. Предполага се, че е със същото намерение да предотврати значителни загуби на клиенти, причинени от силно волативни крипто пазари.

JVCEA е създадена в началото на март, като 16 крипто обмена обединяват усилията си за разработване и координиране на правилата и политиките за гарантиране на стандартите за сигурност за търговия с криптовалути. Формулирането на групата дойде след януарския хак на базираната в Япония крипто борса Coincheck, чиито загуби възлизат на над 534 млн. долара.

Според съобщенията асоциацията планира да регулира пазара в сътрудничество с местната агенция за финансови услуги (FSA), която бе преструктурирана наскоро, за да подобри работата си по отношение на областите, свързани с финтех, включително криптовалутите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света