НАЧАЛО Други

Само 5% от крипто инвеститорите в Англия правят пари

ЮЛИ. 31, 2018 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Само 5% от крипто инвеститорите в Англия правят пари

Само 5% от британските крипто инвеститори отбелязват печалби, а около 30% от населението не "разбират" криптовалутите.


Тези заключения са направени от ново проучване на инвестиционната къща IW Capital, базирана в Лондон. Докладът, споделен с Express.co.uk, говори за липса на разбиране и информирани инвестиционни решения, съчетани с липса на доверие в Биткойн и други цифрови валути сред британската общност на инвеститорите.

Данните разкриват, че британците нямат достатъчно информация или знания по темата за криптовалутите. Всъщност много от тях нямат никакво познание по темата.

Освен това, в доклада се посочва, че близо 3 милиона британци (1 от 20) са инвестирали в крипто, но само 5% от тях са взели професионални финансови съвети преди да направят това.


Коментирайки констатациите в доклада, Люк Дейвис, главен изпълнителен директор на IW Capital, заяви:

Шокиращо е, но не е изненадващо, да видим толкова много объркване около темата за криптопосочността. Не вярвам, че това е отражение на рисковия профил на британските инвеститори, тъй като остава положителен апетит за алтернативно финансиране, но да се види, че инвестициите са направени без подходящ финансов съвет, а липсата на факти и образование е много важно. 

Тази тенденция обаче не се ограничава само до Обединеното кралство. По-рано тази година, проучване на COBINHOOD показа, че само 50% от американците знаят какво представляват криптовалутите.

Тези констатации едва ли са изненадващи. Крипто пазарът през миналата година беше скандален, като водещата валута Биткойн стигна от 1,000 долара през януари 2017 г. на 20,000 долара през декември, привличайки огромно медийно покритие и внимание.

По това време, мнозина с нетърпение се присъединиха с надеждата да се възползват от привидно неудържимия скок на цените, без да обръщат особено внимание на управлението на риска. Възходящото движение обаче приключи през януари 2018 г. и крипто пазарът като цяло продължава да пада, когато Bitcoin падна до около $ 6,500.

Този месец Bitcoin успя да запише няколко печалби и да премине $ 8 000, като има надежди, че ще има още бичи движения. Това надали носи утеха на тези, които са купили около 20,000 долара.Изображение от lazyllama/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света