НАЧАЛО Други

Само 5% от крипто инвеститорите в Англия правят пари

ЮЛИ. 31, 2018 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Само 5% от крипто инвеститорите в Англия правят пари

Само 5% от британските крипто инвеститори отбелязват печалби, а около 30% от населението не "разбират" криптовалутите.


Тези заключения са направени от ново проучване на инвестиционната къща IW Capital, базирана в Лондон. Докладът, споделен с Express.co.uk, говори за липса на разбиране и информирани инвестиционни решения, съчетани с липса на доверие в Биткойн и други цифрови валути сред британската общност на инвеститорите.

Данните разкриват, че британците нямат достатъчно информация или знания по темата за криптовалутите. Всъщност много от тях нямат никакво познание по темата.

Освен това, в доклада се посочва, че близо 3 милиона британци (1 от 20) са инвестирали в крипто, но само 5% от тях са взели професионални финансови съвети преди да направят това.


Коментирайки констатациите в доклада, Люк Дейвис, главен изпълнителен директор на IW Capital, заяви:

Шокиращо е, но не е изненадващо, да видим толкова много объркване около темата за криптопосочността. Не вярвам, че това е отражение на рисковия профил на британските инвеститори, тъй като остава положителен апетит за алтернативно финансиране, но да се види, че инвестициите са направени без подходящ финансов съвет, а липсата на факти и образование е много важно. 

Тази тенденция обаче не се ограничава само до Обединеното кралство. По-рано тази година, проучване на COBINHOOD показа, че само 50% от американците знаят какво представляват криптовалутите.

Тези констатации едва ли са изненадващи. Крипто пазарът през миналата година беше скандален, като водещата валута Биткойн стигна от 1,000 долара през януари 2017 г. на 20,000 долара през декември, привличайки огромно медийно покритие и внимание.

По това време, мнозина с нетърпение се присъединиха с надеждата да се възползват от привидно неудържимия скок на цените, без да обръщат особено внимание на управлението на риска. Възходящото движение обаче приключи през януари 2018 г. и крипто пазарът като цяло продължава да пада, когато Bitcoin падна до около $ 6,500.

Този месец Bitcoin успя да запише няколко печалби и да премине $ 8 000, като има надежди, че ще има още бичи движения. Това надали носи утеха на тези, които са купили около 20,000 долара.Изображение от lazyllama/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Gemini вече е отворен към английския пазар

Това се случва след като органът за финансов надзор даде на борсата лиценз за институции за електронни пари.  Борсата е един от първите бизнеси, който получава лиценз от органа за надзор като част от ...
СЕП. 24, 2020 11:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е слеващото голямо нещо в крипто (видео)

Дейвис казва, че крипто пазарът ще продължи да предлага нови и печеливши възможности, тъй като се развива и разширява отвъд 'нажежения' децентрализиран финансов (DeFi) сектор."Така че NFT (незаменяеми...
СЕП. 23, 2020 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света