НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Сайтът на Тръмп е хакнат - нападателите искат Monero

ОКТ. 28, 2020 11:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сайтът на Тръмп е хакнат - нападателите искат Monero

Непозната хакерска група предполагаемо е компрометирала уебсайтовете на камапнията на Доналд Тръмп.

Атакуващите поискаха да бъдат направени плащания в Monero (XMR) към тях. Тридесет минути след хака, екипът на президента сподели, че са си върнали контрол над сайтовете и няма изтичане на чувствителни данни. 

 

Според доклад от Forbes, страницата “About” на уебсайта donaldjtrump.com показа особено съобщение. С няколко правописни грешки, там бе написано:

 

този сайт е иззет. На светът му омръзна от фалшивите новини, споделени от президента доналд дж. тръмп.

 

Извършителите също така твърдят, че имат информация, доказваща, че президентът и неговият екип са замесени и дори са ръководили няколко масивни конспирации. Те обвиниха правителството в създаването на COVID-19.

 

Атакуващите също така посочиха, че администрацията на Тръмп си съдейства с чуждестранни партии, за да манипулират изборите.

 

Те настояват, че са се сдобили с доказателствата, подкрепящи обвиненията, след като са компрометирали уебсайта и събрали нужната информация.

 

Хакерите помолили посетителите на сайта да гласуват дали искат да видят доказателствата като гласуват чрез изпращане на Monero на един от два адреса - първият е за вот ‘да’, а вторият ‘не’.

 

Все още не е ясно кой е отговорен за атаката. 

 

Въпреки твърденията на хакерите за чувствителни данни, говорителят за Белия Дом Тим Мъртау каза следното.

 

“По-рано тази вечер, уебсайтът за кампанията на Тръмп бе обезобразен и ние работим с правоприлагащите органи, за да разследваме източника на атаката. Няма изтичане на чувствителни данни, защото няма такива на сайта.”

 

Действително няма логика доказателства за подобни екстравагантни конспирации да се държат на уязвимия сайт на кампанията на Тръмп. Дали целта е да се сее съмнение или да се приберат пари от несъобразителни хора остава неясно за момента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
BTC пасивен доход! ОКТ. 29, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка повече информация:https://www.olx.bg/ad/platforma-za-arbitrazhna-targoviya-na-kriptovaluta-CID555-ID8luIH.html
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Лайткойн (LTC) бележи силен старт на декември

Всъщност инвеститорите в 'сребърната криптовалута' претърпяха загуби и монетата преобърна целия си растеж от първата половина на месеца.Но през декември Лайткойн (LTC) може да види отскок, ако не загу...
ДЕК. 1, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Algorand може да види значителна активност

Borderless Capital иска да използва своя фонд от $500 милиона, за да подкрепя проекти, захранващи "следващото поколение" децентрализирани проекти в блокчейна на Algorand.Фирмата за рисков капитал Bord...
ДЕК. 1, 2021 14:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale стартира Solana тръст

Компанията вече има близо $54 милиарда общи активи под управление.Новият тръст, който е 16-ият крипто инвестиционен продукт на компанията, ще инвестира единствено в Solana (SOL). Главният изпълнителен...
ДЕК. 1, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света