НАЧАЛО Други

Съдят Nvidia заради тяхно изялвление и спада на акции

ДЕК. 29, 2018 19:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдят Nvidia заради тяхно изялвление и спада на акции

Срещу базираният в Калифорния разработчик на високотехнологични графични процесори Nvidia наскоро бе подадено дело за изявленията им за влиянието на криптовалутите върху дейността им през тази година.


Schall Law, базирана в САЩ компания за спорове за акционерни права, обяви за подаването на съдебен иск, тъй като според тях Nvidia нарушават Закона за търговия на ценни книжа от 1934. Фирмата в момента иска от инвеститорите, които са загубили над $100 000, след като са инвестирали в акции на Nvidia между 10-ти август 2017 г. и 15-ти ноември тази година, да се свържат с тях преди 19-ти февруари, следващата година.

Според жалбата, Nvidia „направи неверни и подвеждащи изявления на пазара“. Документът обяснява:

NVIDIA изтъква способността си да наблюдава пазара на криптовалути и да прави бързи промени в дейността си, ако е необходимо. NVIDIA също така заяви на пазара, че всяко спадане на търсенето на техните GPU сред крипто копачите няма да повлияе негативно на бизнеса на компанията поради силното търсене за видеокарти от гейминг пазара.

Като се има предвид това, изявленията на Nvidia „бяха фалшиви и съществено заблуждаващи.“ Когато пазарът „научи истината“, заключва документа, инвеститорите претърпяха загуби.

Акциите на Nvidia се сринаха през тази година поради значителен спад в търсенето на графични процесори от крипто копачите. Спадът в търсенето доведе до значително по-малък обем на продажбите, което накара Nvidia да забрави очакванията за приходите от $3.24 милиарда за Q3, като остана на $3.18 милиарда.

Реагирайки на резултатите на Nvidia, инвеститорите продадоха акциите, което доведе то срив на цената. По време на писане на статията цената върви около $133, като падна от $286.

Спадът в търсенето на GPU, свързан с криптовалути, може да се дължи на годишния мечи пазар, който отчита спад на цената на повечето топ криптовалутите между 80% и 90%. Това го прави нерентабилно за някои копачи, коeто впоследствие доведе до срива на хеш рейта на крипто, дори и този на Биткойн.


Спадът на крипто пазара също засегна конкуренцията на Nvidia. Както е разкрито, AMD казаха през юли, че очакват „почти нулеви” приходи от продажбите на GPU на крипто копачи.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света