НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят AT&T и T-mobile за крипто хакове

НОЕ. 9, 2018 21:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдят AT&T и T-mobile за крипто хакове

Silver Miller, правна кантора фокусирана върху криптовалути, базирана в САЩ, е подала арбитражни искове срещу AT&T и T-Mobile от името на жертви на "SIM суап" на мобилните телефони.


Инициирайки съдебните действия от името на клиенти, които са загубили средства заради хакери, които са използвали все по-често срещания метод за проникване в мобилни устройства за достъп до крипто портфейли и двуфакторни идентификационни кодове, фирмата твърди:
Като оставят пролуки в протоколите си за сигурност и не успяват да обучат правилно и да наблюдават своите служители, доставчиците на услуги за мобилни телефони са подпомогнали на крадците в дистанционна размяна на SIM карти в смартфоните на хората, за да получат достъп до финансовите документи и информация за сметките на жертвите и да вземат от тях криптовалутите и други ценни активи.

В съобщение на пресата, публикувано в петък, Silver Miller заяви, че един клиент на AT&T, е имал над $621 000 в крипто, откраднати чрез SIM суап атака. Освен това фирмата твърди, че пробивът е възникнал, след като AT&T "са го уверили, че е има повишена сигурност на негова сметка след по-ранни опити за хакване".

Други искове са подадени срещу T-Mobile, като Silver Miller твърди, че два клиента са били ограбени съответно от $400 000 и $ 250 000, чрез SIM суап, който е бил "разрешен" от телекомуникационната компания.

Въпреки че услугата съществува по основателни причини, като например повреда на SIM картата или смяна на оператор, SIM суапа може също така да позволи на престъпниците да уредят телекомуникационна компания да превъзложи акаунта на потребителя на друга SIM карта, като позволява пълен достъп до всички разговори, съобщения и известия.

Silver Miller казват, че всичко необходимо за SIM суап е: да се организира "убедително молба за помощ, желаещ представител на телекомуникационния оператор и електронно да се представи за жертвата".

В неотдавнашен доклад на Krebs за сигурността, отряда REACT в Калифорния посочи, че SIM суап атаките набират сериозна популярност като инструмент за хакери.

Резултат с изображение за sim swap

Сами Тарази, сержант в офиса на шерифа в окръг Санта Клара и ръководител на REACT, е цитиран да казва:

Заради откраднатите суми и броя на хората, които успеят да ги вземат, цифрите вероятно са исторически. Говорим за деца на възраст между 19 и 22 години, които могат да откраднат милиони долари в криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света