НАЧАЛО Крипто Крими

Съдия глобява фирма за търговия да плати $2.5 милиона заради понци схема

ОКТ. 19, 2018 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдия глобява фирма за търговия да плати $2.5 милиона заради понци схема

Комисията за търговията със стоки и фючърси спечели юридическа битка срещу жител на Ню Йорк и неговата компания за провеждане на Понци схема, която е насочена към Биткойн.

 


Между 2014 г. и началото на 2016 г. Gelfman Blueprint, Inc. (GBI) и неговият главен изпълнителен директор Николас Гелфман са организирали схема, в която успешно поискаха $600 000 от 80 клиента, като заявиха, че клиентите ще печелят пари чрез собствения алгоритъм за търговия на компанията.

Вместо това, клиентските средства бяха използвани за изплащане на предишни клиенти, като по този начин се поддържаше схемата с ново натрупаните пари. Това беше първото действие за борба с измамите, което CFTC предостави, свързано с Биткойн , според изявленията.

В четвъртък, федерален съдия се произнесе в полза на CFTC, като нареди на Гелфман и GBI да платят $2,5 милиона глоби и реституции.

В изявление Джеймс МакДоналд от CFTC заяви, че "този случай отбелязва още една победа за CFTC над валутната виртуалната арена".

Той добави:

Както показва тази поредица от случаи, CFTC е решена да идентифицира лошите участници на тези пазари на виртуални валути и да ги държи отговорни. Благодарен съм на членовете на Enforcement's Virtual Currency Task Force, за тяхната неуморна работа по тези въпроси.

Съдът специално нареди на GBI да плати $555 000, а Гелфман да плати $492 000 за реституция на клиенти, съответно $1,85 милиона и $177 000 за санкции. Съдът наложи и трайни забрани за търговия и регистрация на двете.

Като се има предвид това, CFTC отбеляза в своето съобщение, че жертвите на схемата не могат да си възстановят нищо от изгубените си средства, тъй като е възможно Гелфман и GBI да не разполагат с достатъчно ликвидност, за да платят реституцията или санкциите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света