НАЧАЛО Крипто Крими

Съдия глобява фирма за търговия да плати $2.5 милиона заради понци схема

ОКТ. 19, 2018 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдия глобява фирма за търговия да плати $2.5 милиона заради понци схема

Комисията за търговията със стоки и фючърси спечели юридическа битка срещу жител на Ню Йорк и неговата компания за провеждане на Понци схема, която е насочена към Биткойн.


Между 2014 г. и началото на 2016 г. Gelfman Blueprint, Inc. (GBI) и неговият главен изпълнителен директор Николас Гелфман са организирали схема, в която успешно поискаха $600 000 от 80 клиента, като заявиха, че клиентите ще печелят пари чрез собствения алгоритъм за търговия на компанията.

Вместо това, клиентските средства бяха използвани за изплащане на предишни клиенти, като по този начин се поддържаше схемата с ново натрупаните пари. Това беше първото действие за борба с измамите, което CFTC предостави, свързано с Биткойн , според изявленията.

В четвъртък, федерален съдия се произнесе в полза на CFTC, като нареди на Гелфман и GBI да платят $2,5 милиона глоби и реституции.

В изявление Джеймс МакДоналд от CFTC заяви, че "този случай отбелязва още една победа за CFTC над валутната виртуалната арена".

Той добави:

Както показва тази поредица от случаи, CFTC е решена да идентифицира лошите участници на тези пазари на виртуални валути и да ги държи отговорни. Благодарен съм на членовете на Enforcement's Virtual Currency Task Force, за тяхната неуморна работа по тези въпроси.

Съдът специално нареди на GBI да плати $555 000, а Гелфман да плати $492 000 за реституция на клиенти, съответно $1,85 милиона и $177 000 за санкции. Съдът наложи и трайни забрани за търговия и регистрация на двете.

Като се има предвид това, CFTC отбеляза в своето съобщение, че жертвите на схемата не могат да си възстановят нищо от изгубените си средства, тъй като е възможно Гелфман и GBI да не разполагат с достатъчно ликвидност, за да платят реституцията или санкциите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света