НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Съдът одобрява молбата на крипто фирма да си върне 530 ETH изпратени на грешен адрес

ОКТ. 9, 2018 14:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съдът одобрява молбата на крипто фирма да си върне 530 ETH изпратени на грешен адрес

Върховният съд в Британска Колумбия е издал решение по дело, произтичащо от спор за Етериум (ETH) токени, погрешно изпратени до инвеститор на ICO и би могло да има последици за потребителите на криптовалути или борсата, извън страните по спора участващи в делото.

 


Решението, издадено от Роналд А. Сколруд на 12-ти септември, разреши на базираният в Сингапур блокчейн стартъп Copytrack да открие и възстанови приблизително 530 ETH, които погрешно са изпратили на инвеститор, участвал в ICO. По това време тези 530 ETH са били оценени на приблизително $391 000, въпреки че оттогава те са намалели до около $121 000 долара - все още голяма сума.


Според публикувани от съда документи, крипто инвеститорът Брайън Уол участва в ICO-то на Copytrack, като се абонира за закупуване на 530 CPY токена.


В края на ICO-то, Copytrack изпращат на Уол 530 токена, но за разочарование на компанията, те са му изпратили ETH, а не CPY - токен, който при сегашната стойност от около пет цента струва почти незначителна част от ETH.

Уол, който първоначално отказва връщането на 530 ETH на Copytrack, по-късно се съгласява да се съобрази. Въпреки това, той казва, че преди да изпрати средствата обратно на компанията, хакер неправомерно е влезнал в Етериум портфейла му и е откраднал средствата. Като за капак на всичко, Уол умира преди случая да бъде разрешен.


https://twitter.com/davidgerard/status/1049292166617550848


Отбелязвайки, че случаят е повдигнал няколко правни въпроса, включително дали етерите е трябвало да бъдат класифицирани като "стоки" или нещо друго, Сколруд все пак твърди, че основният въпрос е, че токените принадлежат на Copytrack - независимо дали е нецензурирана сделка или не.


Той каза:

Освен това, независимо от характеристиката на етер токените, безспорно е, че те са собственост на Copytrack и са били изпратени на Уол по погрешка. Те не са били върнати, когато е било направено искане и Уол няма как да има претенции към тях. Докато доказателствата за това, което се е случило с етерите оттогава, са неясни, това не отклонява от гледна точка, че те по право трябва да бъдат върнати на Copytrack.

Следователно, Сколруд издава следното решение:

Нареждане на Copytrack да имат право да проследят и да възстановят 529.8273791 етериум токена, получени от Уол и изпратени от Copytrack на 15 февруари 2018 г. в чийто и ръце да се намират в момента.

Обърнете внимание, че решението не само заявява, че Copytrack е законният собственик на неправилно разпределеният ETH и че настоящият притежател, независимо дали е собственост на Уол или хакер, трябва да плати на компанията 530 ETH.

Изглежда, че Copytrack има право на тези конкретни токени, независимо кой ги държи или дали ги е получил по легитимен начин. Това би могло да повдигне разни други въпроси, особено ако тези средства са били изпратени на крипто борса и несъзнателно разпределени във външния портфейл на друг търговец.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Celsius Network се оценява на $3,1 милиарда

Използвайки финансовите данни за 2020 г., получени от Celsius, Alpha Sigma Capital определи, че криптокомпанията има подразбираща се стойност от 3,13 млрд. долара, което е приблизително три пъти по-го...
МАР. 8, 2021 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан загатва, че Dogecoin може да стигне $1

В съботен туит той заяви, че клиентите са използвали над 20,000 Dogecoin - приблизително $1,018 по време на публикуването - при транзакции за Dallas Mavericks, твърдейки, че франчайзът сега е “най-гол...
МАР. 8, 2021 11:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP представлява огромен риск за борсите, според директора на Kraken

Пауъл твърди, че съдиите са склонни да застанат на страната на регулаторните органи:"Трябва да приемете, че делото на SEC е добронамерено. Съдиите са склонни да застанат на страната на регулаторите. А...
МАР. 8, 2021 20:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света