НАЧАЛО Регулации

Съд в Шънджън разрешава крипто транзакции

ДЕК. 13, 2018 13:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Съд в Шънджън разрешава крипто транзакции

Когато Биткойн дебютира през октомври 2008 г., първата криптовалута в света ѝ отне време, за да овладее сцеплението.


По това време само най-ексцентричните потребители на интернет са готови да заделят капитал, време и енергия, за да подкрепят усилията за развитие на мрежата Bitcoin, първият истински блокчейн / децентрализирана база данни.

Въпреки това, с течение на времето, криптовалутата намери съюзник в китайския народ, много от които бяха отворени към използването на BTC в ежедневната търговия.

Макар че местната криптo икономика видя многогодишен бум, който улесни издигането на Bitmain, тъй като BTC започна огромния си скок в началото на 2017 г., започнаха да циркулират слухове, че китайските финансови регулатори са готови да заклеймят базираниte на блокчейн активи.


За съжаление, тези слухове в крайна сметка станаха реалност, като китайското правителство съобщи, че в края на 2017 г. въвежда обща забрана за крипто търговия и ICO.Поради очевидната тежест на забраната, някои побързаха да повярват, че всички действия, свързани с крипто, включително притежаването на цифрови активи, не са разрешени в азиатската страна. Въпреки това, докладите показват, че съд в Шънджън е постановил решение в полза на Биткойн , което вероятно ще донесе яснота на несигурния регулаторен климат на Китай.

CnLedger, виден източник на крипто и блокчейн в Китай, наскоро заяви, че членовете на Международния арбитражен съд в Шънджън са модерирали случай, свързан с тази нова технология.
Позовавайки се на документ, публикуван в WeChat, китайския онлайн магазин за интернет потребители, CnLedger твърди, че присъдата на съда показва, че китайското законодателство позволява на потребителите да сключват сделки и да притежават Биткойн. Местният източник добави, че органът на Шънджън е взел решението, поради присъщата му природа като "имущество" и неговата "икономическа стойност".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света