НАЧАЛО Други

Ръст на Етериум адресите с положителен баланс

МАЙ. 29, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ръст на Етериум адресите с положителен баланс

Вече няколко месеца адресите с положителен баланс на Етериум, буквално се изстреляха.

Всъщност, не всички адреси, използвани за транзакции, записани на блокчейн, имат положителен баланс, защото някои се използват и след това се изпразват.

Според графика, публикувана в Twitter, през първата половина на миналата година общият брой Етериум адреси с положителен баланс надвишава този на Биткойн и оттогава продължава да расте.

Адреси с Биткойн баланс

Що се отнася до блокчейна на Биткойн, растежът на този показател се запази особено в края на 2017 г. и всъщност започна да пада между януари и март 2018 г.

По-късно, започвайки през април, той бавно възобнови растежа си, като започна да набира инерция през февруари 2019 г. Едва през 2020 г. броят на Биткойн адресите с положителен баланс се върна към това да бъде по-висок от рекорда записан през януари 2018 г.

Що се отнася до Етериум, обаче, тенденцията определено беше различна. Всъщност, ръстът никога не е спирал, с първи голям пик през първата половина на 2018 г., последван от по-ограничен растеж до средата на 2019 г., когато отново започна да нараства.

Към момента има 40 милиона публични адреси в Етериум блокчейна с положителен баланс, докато тези на Биткойн остават на 30 милиона.

Много е вероятно тласъкът на този последен скок да дойде от успеха на DeFi инструментите, въпреки че това със сигурност не е единствената причина за скорошния растеж, а това се потвърждава и от факта, че броят на публичните адреси с положителен баланс в Биткойн блокчейна непрекъснато расте от средата на 2019 г.

Тези данни са събрани от Glassnode, които коментираха постижението от 40 милиона, казвайки:

„Вече има 40 милиона Етериум адреси, притежаващи ETH. Това е увеличение от над 350%, откакто ETH видя върхова цена в началото на 2018 г."


Реално е доста удивително, че за разлика от Биткойн, този показател не е записал първи абсолютен максимален пик във връзка с цената. Това е така, защото броят на адресите с положителен баланс на ETH продължава да расте дори след достигане на максималния ценови пик, а в същото време, няколко седмици след достигане на пика на цената, броят на адресите с BTC започна да намалява.

Това разкрива, че криптовалутата ETH изглежда не е единствената, която влияе върху използването на мрежата Етериум, чийто обхват сега надхвърля собствените криптовалути на блокчейна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Етериум е доминиращия избор за европейските блокчейн стартъпи

Leadblock казва, че Етериум, Hyperledger и Corda са трите най-популярни блокчейн протокола в региона. И трите представляват над 65% от протоколите, използвани от блокчейн стартъпите.Докладът, който и...
ЮЛИ. 6, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Expedia си партнира с Travala.com за да предлага резервации с криптовалути

Според съобщение от 6-ти юли, фирмата е добавила над 700 000 места за настаняване на своята платформа за пътуване, вече над 2 милиона опции, налични в 230 страни.Старшият вицепрезидент в Expedia Group...
ЮЛИ. 6, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Visa търсят блокчейн инженери за екипа си

Компанията от Fortune 500, която представлява 53 процента от всички транзакции с кредитни карти, има няколко отворени позиции в Остин (Тексас) и Фостър Сити (Калифорния).Необходимият набор от уменияВ ...
ЮЛИ. 5, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск не строи на Етериум бокчейна

Коментарите на Мъск дойдоха в отговор на твърдението на Уилям Шатнър, че Мъск се е срещнал с Виталик Бутерин, за да решат какво да строят на Етериум. Канадският актьор е фен на криптовалутите от...
ЮЛИ. 4, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света