НАЧАЛО Други

Руският клон на Raiffeisen Bank издава дигитална ипотека използвайки блокчейн

СЕП. 25, 2018 11:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руският клон на Raiffeisen Bank издава дигитална ипотека използвайки блокчейн

Руският клон на Raiffeisen Bank International е издал електронна ипотека, използвайки местната блокчейн платформа Masterchain, съобщи местният бизнес вестник Kommersant в понеделник, 24-ти септември.


Документът, съдържащ данните за страните по сделката, кредитния заем и продължителността му, както и закупената собственост бяха публикувани в децентрализирана депозитарна система (DDS). DDS се основава на Masterchain, руска мрежа за прехвърляне на ценни данни чрез блокчейн, която група от големи местни банки, ръководена от Централната банка на Русия, се развива от 2016 г. насам.

Според Андрей Попов, директор на ИТ отдела за Raiffeisen Русия, документът, проверен с електронен подпис, се изпраща на Rosreestr, руската държавна агенция, събираща данни за недвижимите имоти, където се проверява. След проверката, "ипотечен символ" влиза в съхранение на файлове, което в случая е Raiffeisen Bank.

Електронната ипотека на Raiffeisen е първата в руския пазар, отбелязва Kommersant.

Самите Rosreestr досега не са били свързани с платформата на Masterchain, но продължават преговорите за привеждане на държавния регулатор в блокчейн. Свързването на държавния регулатор към платформата може да ускори процеса на получаване на данни за погасяване на ипотеката и затваряне на сделката без трети страни.

За Raiffeisen втората стъпка в прилагането на блокчейн върху недвижимите имоти е да се използва технологията, за да се купуват и продават договори и други сделки с недвижими имоти. Обаче фактът, че Rosreestr остава извън Masterchain, пречи на развитието му.

Две големи, неназовани руски банки са включени в системата DDS и планират да издадат е-ипотеки до края на 2018 г.

Блокчейн вече е тестван като решение за недвижимите имоти в Холандия, като земеделският регистър на страната очаква да интегрира технологията в рамките на една до три години.

Както бе съобщено, големи руски банки изразиха своя интерес към крипто и блокчейн, тъй като търсенето на технологиите е "много голямо". Освен това, Централната банка на Русия съобщи за успешен тест за ICO, опит да се създаде работен проект на съответното крипто регулиране.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света