НАЧАЛО Регулации

Руският държавен пенсионен фонд ще използва блокчейн за трудови договори

АВГ. 29, 2018 22:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руският държавен пенсионен фонд ще използва блокчейн за трудови договори

Руският държавен пенсионен фонд (PFR), най-голямата социална служба в страната, наскоро предложи да се внедрят блокчейн технологии в трудовите отношения, съобщи в сряда 29-и август местната новинарска агенция Известия.

 

Фондът планира да въведе интелигентни договори, които да се използват като трудови договори между работодатели и служители.


Такива споразумения биха могли да бъдат сключени във всяка една от многобройните държавни звена, предоставящи обществени услуги.

Длъжностни лица казаха пред репортери, че се надяват, че блокчейн технологията ще бъде използвана, защото ще помогне да се избегнат ненужни документи и да се намалят разходите за съхранение и поддържане на огромно количество данни. Длъжностните лица също така смятат, че новата система ще защитава гражданите от "небрежните работодатели, които нарушават действащото законодателство при сключването на договори", подчерта пресцентърът на фонда.

Статистиката на инспектората по труда, цитирана от Известия, показва, че повече от 465,000 руски граждани са твърдели, че трудовите им права са нарушени през 2017 г. В тази връзка длъжностните лица налагат глоби за над 20 милиарда рубли (приблизително 293 милиона долара).

В момента Русия предприема стъпки, за да реорганизира своята трудова индустрия. Както отбеляза днес местната информационна агенция ТАСС, руският министър-председател Дмитрий Медведев наскоро предложи да се съхраняват онлайн всички регистрирани данни за заетостта от 2020 г. Всички необходими данни ще бъдат споделени и с докладите на PFR и Tass.

Решението на PFR да се обърне към блокчейн е на фона на радикалната пенсионна реформа, въведена от руското правителство в средата на 2018 г. Длъжностните лица първоначално предложиха да се повиши минималната пенсионна възраст за жените до 63 години (от сегашните 55 години) до 2034 г., а за мъжете до 65 години (от сегашните 60 години) до 2028 г.

В по-широкия контекст на натиска от американските и европейските икономически санкции срещу Русия, пенсионните реформи предизвикаха огромни реакции в страната. След като големите градове в Русия протестираха срещу предложените реформи през юли, руският президент Владимир Путин съобщи в реч днес, че правителството планира да промени реформата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света