НАЧАЛО Регулации

Руският държавен пенсионен фонд ще използва блокчейн за трудови договори

АВГ. 29, 2018 22:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руският държавен пенсионен фонд ще използва блокчейн за трудови договори

Руският държавен пенсионен фонд (PFR), най-голямата социална служба в страната, наскоро предложи да се внедрят блокчейн технологии в трудовите отношения, съобщи в сряда 29-и август местната новинарска агенция Известия.

 

Фондът планира да въведе интелигентни договори, които да се използват като трудови договори между работодатели и служители.


Такива споразумения биха могли да бъдат сключени във всяка една от многобройните държавни звена, предоставящи обществени услуги.

Длъжностни лица казаха пред репортери, че се надяват, че блокчейн технологията ще бъде използвана, защото ще помогне да се избегнат ненужни документи и да се намалят разходите за съхранение и поддържане на огромно количество данни. Длъжностните лица също така смятат, че новата система ще защитава гражданите от "небрежните работодатели, които нарушават действащото законодателство при сключването на договори", подчерта пресцентърът на фонда.

Статистиката на инспектората по труда, цитирана от Известия, показва, че повече от 465,000 руски граждани са твърдели, че трудовите им права са нарушени през 2017 г. В тази връзка длъжностните лица налагат глоби за над 20 милиарда рубли (приблизително 293 милиона долара).

В момента Русия предприема стъпки, за да реорганизира своята трудова индустрия. Както отбеляза днес местната информационна агенция ТАСС, руският министър-председател Дмитрий Медведев наскоро предложи да се съхраняват онлайн всички регистрирани данни за заетостта от 2020 г. Всички необходими данни ще бъдат споделени и с докладите на PFR и Tass.

Решението на PFR да се обърне към блокчейн е на фона на радикалната пенсионна реформа, въведена от руското правителство в средата на 2018 г. Длъжностните лица първоначално предложиха да се повиши минималната пенсионна възраст за жените до 63 години (от сегашните 55 години) до 2034 г., а за мъжете до 65 години (от сегашните 60 години) до 2028 г.

В по-широкия контекст на натиска от американските и европейските икономически санкции срещу Русия, пенсионните реформи предизвикаха огромни реакции в страната. След като големите градове в Русия протестираха срещу предложените реформи през юли, руският президент Владимир Путин съобщи в реч днес, че правителството планира да промени реформата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света