НАЧАЛО Регулации

Руският държавен пенсионен фонд ще използва блокчейн за трудови договори

АВГ. 29, 2018 22:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руският държавен пенсионен фонд ще използва блокчейн за трудови договори

Руският държавен пенсионен фонд (PFR), най-голямата социална служба в страната, наскоро предложи да се внедрят блокчейн технологии в трудовите отношения, съобщи в сряда 29-и август местната новинарска агенция Известия.


Фондът планира да въведе интелигентни договори, които да се използват като трудови договори между работодатели и служители.


Такива споразумения биха могли да бъдат сключени във всяка една от многобройните държавни звена, предоставящи обществени услуги.

Длъжностни лица казаха пред репортери, че се надяват, че блокчейн технологията ще бъде използвана, защото ще помогне да се избегнат ненужни документи и да се намалят разходите за съхранение и поддържане на огромно количество данни. Длъжностните лица също така смятат, че новата система ще защитава гражданите от "небрежните работодатели, които нарушават действащото законодателство при сключването на договори", подчерта пресцентърът на фонда.

Статистиката на инспектората по труда, цитирана от Известия, показва, че повече от 465,000 руски граждани са твърдели, че трудовите им права са нарушени през 2017 г. В тази връзка длъжностните лица налагат глоби за над 20 милиарда рубли (приблизително 293 милиона долара).

В момента Русия предприема стъпки, за да реорганизира своята трудова индустрия. Както отбеляза днес местната информационна агенция ТАСС, руският министър-председател Дмитрий Медведев наскоро предложи да се съхраняват онлайн всички регистрирани данни за заетостта от 2020 г. Всички необходими данни ще бъдат споделени и с докладите на PFR и Tass.

Решението на PFR да се обърне към блокчейн е на фона на радикалната пенсионна реформа, въведена от руското правителство в средата на 2018 г. Длъжностните лица първоначално предложиха да се повиши минималната пенсионна възраст за жените до 63 години (от сегашните 55 години) до 2034 г., а за мъжете до 65 години (от сегашните 60 години) до 2028 г.

В по-широкия контекст на натиска от американските и европейските икономически санкции срещу Русия, пенсионните реформи предизвикаха огромни реакции в страната. След като големите градове в Русия протестираха срещу предложените реформи през юли, руският президент Владимир Путин съобщи в реч днес, че правителството планира да промени реформата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света