НАЧАЛО Други

Руската централна банка: Крипто треската започва да избледнява

ОКТ. 30, 2018 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руската централна банка: Крипто треската започва да избледнява

Елвира Набиулина, ръководител на Централната банка на Руската федерация, заяви, че вълнението на инвеститорите към криптовалутите е започнало да се охлажда. Нейните забележки дойдоха на иновативния финансов форум на FINOPOLIS.


Крипто треската "започва да изчезва"


Известният руски икономист и бивш икономически съветник на руския президент Владимир Путин представи гледната точка на бизнесите за мечия крипто пазар. Тя намекна, че неуспехът на повечето блокчейн проекти и техните ICO направи инвеститорите по-практични и трезви от всякога.

"Ние провеждаме форума FINOPOLIS за четвърти път. По-рано това събитие се радваше на крипто треската навсякъде. Но сега видимо започва да изчезва", каза Набиулина според груб превод. "В миналото технологиите като блокчейн предизвикаха голям ентусиазъм, но според нас сега започна по-трезво отношение към такива технологии."

Изявлението на шефа на централната банка в Русия се появи в резултат на растящото приемане на крипто и блокчейн в страната. Президентът Путин в предишните си коментари потвърди, че те ще създадат регулаторна рамка за блокчейн икономика, тъй като натискът от санкциите, наложени от САЩ, ще нараства. Но законодателният път за разпознаване на Биткойн и подобни цифрови активи досега се оказва бавен.

Независимо от това, инвеститорите в Русия вече отдавна са наясно с резултатите от блокчейн и крипто за продължителен времеви хоризонт, както се вижда в тяхното доминиращо присъствие във форуми на крипто общността и екипи на блокчейн проекти. Самата Набиулина предлага оптимистичен поглед върху технологията, като признава, че следствието на мечия пазар от 2018 ще позволи на бизнеса да подобри блокчейн, като избира практически проекти над сензационните.

"Бизнесът се опитва да подобри тези технологии, търсейки случаи за практическото им приложение", обясни тя.


ICO представляват отличен метод за увеличаване на средстватаНабиулина признава модела на ICO като ефективен начин за набиране на средства. Ръководителят на централната банка обаче напомни, че първата голяма вълна от ICO включваше много измами, което се потвърждава от неуспеха или скандалния характер на повече от 90% от проектите, стартирани през последните две години.

Коментарите помогнаха да се покаже отношението на руската централна банка към ICO в частност, но също така се появи в противовес на историческото отношение на Набиулина към крипто активите.

През 2017 г. руският икономист сравнява крипто треската със златната треска, а по-късно тя изразява безразличието си към регулиране на криптовалути или дори поставянето им в същата категория на чуждестранна валута.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света