НАЧАЛО Други

Руската полиция конфискува 22 криптомата заради молбата на централната банка

СЕП. 4, 2018 09:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руската полиция конфискува 22 криптомата заради молбата на централната банка

Руската полиция наскоро конфискува крипто банкомат под заповедта на централната банка на страната.

 
Артьом Бедарев, ръководител на BBFpro, каза пред местната медия RBC, че дружеството не разбира действието и не е получило предварителни запитвания от прокурора.

Бедарев казва, че един от служителите, извършили конфискацията, заявява, че разследването ще се проведе шест месеца. Служителят също така заявява, че главната прокуратура е предприела иска, основан на писмо от банката на Русия.


22 Терминала


Компанията управлява 22 терминала в магазини, барове и търговски центрове в девет града. Служител от Snegir, търговски център, в който е инсталирана единица, потвърди конфискацията на 29-ти август.

Представител на Централната банка не отговори на въпросите за изземването. Представителят каза, че регулаторът извършва систематични действия за определяне и коригиране на незаконни финансови дейности. Шансът за неконтролирани трансгранични трансфери носи риск от участие на крипто в незаконни финансови дейности, заяви представителят.

Дарбиниан, адвокат на Центъра за цифрови права, заяви, че няма правило срещу изкупуването на криптовалута и че компанията спазва законовите процедури, идентифицира потребителите и плаща данъци.

Говорител на BBFpro каза, че компанията в момента оценява вредата, която включва загубата на клиенти. Клиент, който търси банкомати за крипто, посочен в картата за битомати, няма да се върне на това място, ако машината бъде премахната, каза той. Представителите на кабинета на Главния прокурор и Министерството на вътрешните работи не отговориха на въпросите на RBC по време на този доклад.

Според сайта на BBFpro, клиентът може да купува биткойн в размер, който не надвишава 15 000 рубли. Големите покупки изискват от клиента да даде своя телефонен номер, данни за раждане, паспортна информация, сканирана паспортна снимка, самостоятелно показваща предната част на паспорта и други данни. Крайната цена на BTC се установява в рубли по обменния курс, когато плащането се извършва в терминала.

Компанията първоначално тестваше терминали, за да позволи продажбата, в допълнение към закупуването на крипто, но тази функция беше отложена за неопределено време поради правни въпроси, каза служителят на BBFpro.

BBRpro са едно от най-големите доставчици на банкомати в Русия, според coinatmradar.com.


Руските битомати имат смесен опит


Фанис Загитов, президент на Malavita, друг доставчик на Биткойн банкомати, заяви, че Malavita не са изпитвали подобни проблеми. Компанията обаче не е била в състояние да извършва дейност в Казан през септември 2017 г. поради претенции от прокуратурата. През декември 2017 г. Malavita провежда проверки на място в кабината на Федералната данъчна служба и продължава да извършва дейности в града.

Служител на Trovemat, друг доставчик на BTC банкомати в Африка, който има звена в Русия, заяви, че е наясно с действията срещу BBFpro. Служителят каза, че действията могат да бъдат причинени от оплаквания на клиенти или подозрения за финансови нарушения. Практическият статут на тези банкомати в Русия остава неясен, според руски адвокати.

Партньор в Taxology Mikhail Uspensky, адвокатска кантора, каза, че крипто не са регулирани от специални правила в Русия.

Станислав Соколовски, старши адвокат в юридическата кантора по правни въпроси в GMT, заяви, че смята, че криптовалутите са извън правната арена.

Той отбеляза още, че операциите по "нерегламентирани криптовалути" рискуват да бъдат в нарушение на правилата за валутен контрол, прането на пари и финансирането на тероризма.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарските финансови институции залагат на ETH2, BCH и USDC

От разширяването на съществуващите екосистеми до стейкинг на големи суми върху предстоящи проекти, крипто връзките на Швейцария само се увеличават.Швейцарската банка SEBA обяви на 19-ти ноември, че ве...
НОЕ. 23, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света