НАЧАЛО Други

Руската полиция конфискува 22 криптомата заради молбата на централната банка

СЕП. 4, 2018 09:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руската полиция конфискува 22 криптомата заради молбата на централната банка

Руската полиция наскоро конфискува крипто банкомат под заповедта на централната банка на страната.

 
Артьом Бедарев, ръководител на BBFpro, каза пред местната медия RBC, че дружеството не разбира действието и не е получило предварителни запитвания от прокурора.

Бедарев казва, че един от служителите, извършили конфискацията, заявява, че разследването ще се проведе шест месеца. Служителят също така заявява, че главната прокуратура е предприела иска, основан на писмо от банката на Русия.


22 Терминала


Компанията управлява 22 терминала в магазини, барове и търговски центрове в девет града. Служител от Snegir, търговски център, в който е инсталирана единица, потвърди конфискацията на 29-ти август.

Представител на Централната банка не отговори на въпросите за изземването. Представителят каза, че регулаторът извършва систематични действия за определяне и коригиране на незаконни финансови дейности. Шансът за неконтролирани трансгранични трансфери носи риск от участие на крипто в незаконни финансови дейности, заяви представителят.

Дарбиниан, адвокат на Центъра за цифрови права, заяви, че няма правило срещу изкупуването на криптовалута и че компанията спазва законовите процедури, идентифицира потребителите и плаща данъци.

Говорител на BBFpro каза, че компанията в момента оценява вредата, която включва загубата на клиенти. Клиент, който търси банкомати за крипто, посочен в картата за битомати, няма да се върне на това място, ако машината бъде премахната, каза той. Представителите на кабинета на Главния прокурор и Министерството на вътрешните работи не отговориха на въпросите на RBC по време на този доклад.

Според сайта на BBFpro, клиентът може да купува биткойн в размер, който не надвишава 15 000 рубли. Големите покупки изискват от клиента да даде своя телефонен номер, данни за раждане, паспортна информация, сканирана паспортна снимка, самостоятелно показваща предната част на паспорта и други данни. Крайната цена на BTC се установява в рубли по обменния курс, когато плащането се извършва в терминала.

Компанията първоначално тестваше терминали, за да позволи продажбата, в допълнение към закупуването на крипто, но тази функция беше отложена за неопределено време поради правни въпроси, каза служителят на BBFpro.

BBRpro са едно от най-големите доставчици на банкомати в Русия, според coinatmradar.com.


Руските битомати имат смесен опит


Фанис Загитов, президент на Malavita, друг доставчик на Биткойн банкомати, заяви, че Malavita не са изпитвали подобни проблеми. Компанията обаче не е била в състояние да извършва дейност в Казан през септември 2017 г. поради претенции от прокуратурата. През декември 2017 г. Malavita провежда проверки на място в кабината на Федералната данъчна служба и продължава да извършва дейности в града.

Служител на Trovemat, друг доставчик на BTC банкомати в Африка, който има звена в Русия, заяви, че е наясно с действията срещу BBFpro. Служителят каза, че действията могат да бъдат причинени от оплаквания на клиенти или подозрения за финансови нарушения. Практическият статут на тези банкомати в Русия остава неясен, според руски адвокати.

Партньор в Taxology Mikhail Uspensky, адвокатска кантора, каза, че крипто не са регулирани от специални правила в Русия.

Станислав Соколовски, старши адвокат в юридическата кантора по правни въпроси в GMT, заяви, че смята, че криптовалутите са извън правната арена.

Той отбеляза още, че операциите по "нерегламентирани криптовалути" рискуват да бъдат в нарушение на правилата за валутен контрол, прането на пари и финансирането на тероризма.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн платформата Sorare набра $50 милиона в инвестиции

Свежият кръг от Серия A довежда общото финансиране на Sorare до $60 милиона, съобщиха от компанията в четвъртък.Кръгът за финансиране беше воден от Benchmark, инвестиционен гигант, известен с финансир...
ФЕВ. 27, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивша бейзболна звезда продаде NFT на стойност $1 милион за под минута

Търгът, който стартира на 21-ви февруари и продължи 28 часа, генерира общо продажби на стойност $2 милиона. На търга бяха продадени NFT, представляващи рисувана скулптура, направена от ръчно излята см...
ФЕВ. 27, 2021 10:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света