НАЧАЛО Други

Руската държавна ядрена корпорация ще разработи блокчейн за "повишена ефективност"

ОКТ. 1, 2018 21:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Руската държавна ядрена корпорация ще разработи блокчейн за "повишена ефективност"

Руската държавна асоциация за ядрена енергетика (Rosatom) ще разработи "напреднали" цифрови технологии, като например блокчейн, съобщи ръководителят на ИТ "Rosatom" Евгений Абакумов, цитиран от корпоративния отдел на "Rosatom" в понеделник, 1-ви октомври.

 

Според Абакумов Rosatom възнамерява да се съсредоточи върху три области на новите технологии, а именно блокчейн, изкуствен интелект и интернет на нещата (IoT).


"Ние се ангажираме да интегрираме 4.0 технологии в по-широк мащаб. IoT, AI, blockchain и други са за увеличаване на ефективността на производствения процес", каза ръководителят на IT отдела на Rosatom.

Абакумов също заяви, че Rosatom се стреми да привлече нови таланти в трите посочени по-горе области.

Руските официални институции се интересуват от крипто-свързани технологии. Например руският държавен пенсионен фонд - най-голямата социална служба в страната - разкри плановете си да приложи блокчейн и интелигентни договори в трудовите отношения това лято.

През изминалия месец руският съюз на индустриалците и предприемачите, в който бяха включени високопоставени руски мениджъри от списъка на милиардерите на Forbes, съобщиха, че са участвали в създаването на алтернативен законопроект за крипто регулиране в страната.

Проектът за регулиране на криптовалутите в Русия, които се готви още от януари 2018 г. и все още предстои да бъде приет, се оказва "разочароващ", според някои експерти.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света