НАЧАЛО Други

Русия отричат слуховете за купуване на Биткойн

ЯНУ. 19, 2019 14:51 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия отричат слуховете за купуване на Биткойн

Русия не планира да купува $10 милиарда в биткойн през това тримесечие, според официален представител на Руската Държавна Дума. Елина Сидоренко, председател на групата за криптовалути на Дума, казва, че слуховете са неверни.


"В това твърдение няма логика", каза Сидоренко. "Руската федерация - както всяка друга държава в света - просто не е готова да комбинира традиционната си финансова система с криптовалутите". И да се каже, че тази идея може да се приложи в Русия поне през следващите 30 години е малко вероятно.

Сидоренко реагира на докладите, в които се твърди, че Русия планира да инвестира $10 милиарда в биткойн за смекчаване на икономическото въздействие на американските санкции.


Руски икономист пусна Биткойн клюката


В Twitter, Владислав Гинко, икономист в държавно финансираната Руска Президентска Академия на Националната Икономика, твърди, че Кремъл няма друг избор, освен да инвестира милиарди в биткойн. Той настоя, че това е единственият начин да се компенсират тежките икономически санкции, наложени на Русия от американския президент Доналд Тръмп.

Гинко твърди:

Щетите от санкциите на САЩ могат да бъдат смекчени само чрез използването на биткойн. Руският елит е принуден да изхвърля американски активи и долари и да инвестира огромни суми в Биткойн .

Кавалерските забележки на Гинко се превърнаха в топ новина, след като Telegraph написа статия за това. Малко след това редица крипто-новинарски сайтове повториха необоснованите клюки.

Тогава Гинко стана топ сензация. Сега той изисква пари за медийни интервюта.

https://twitter.com/martik/status/1085886976186695682Така или иначе, Владислав Гинко има история с това да публикува чужди коментари. В тази по-долу той твърди, че фалшивият инвестиционен съветник Бърни Мейдоф е "истинският Сатоши Накамото".

През 2009 година, Мейдоф бе осъден на 150 години затвор, след като се призна за виновен в измама за $64,8 милиарда на своите клиенти.

https://twitter.com/martik/status/1084177425414664194


"Ние просто не можем да направим това сега"


Елина Сидоренко опроверга забележките на Гинко и ги категоризира като абсурдни. По-специално, тя посочи липсата на официални крипто регулации в Русия.

Дори ако Русия иска да постави криптовалутните си активи сега, тя просто не може да го направи. Нямаме механизми, които да ни позволят да въведем система: къде ще се съхраняват тези активи, кои органи ще бъдат отговорни за тях, кои ще са отговорни за злоупотреби и други неща.

Такъв модел по сегашното наказателно, финансово и гражданско законодателство не е подходящ. Навсякъде по света криптовалутата се счита за високорисков актив. И подобен модел, естествено, не би задоволил никого.


БРИКС разработват международна криптовалута


Според Сидоренко, идеята за международна криптовалута, която може да се използва като единна платежна система, звучи обещаващо. Но тя казва, че Русия не е постигнала голям напредък в това отношение.

Подобна идея вече се разглежда в рамките на EAEU (Евразийски икономически съюз). Въпреки това страните от БРИКС [Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка] се доближиха до нея.

Ако беше създадена криптовалутна единица, която позволяваше плащания само за енергия, Руската федерация би могла да постигне дългосрочен напредък в икономиката.


Евразийският икономически съюз обмисля криптовалути


През май 2018 година, петте държави-членки на ЕАЕU се срещнаха, за да обсъдят как биха могли да използват криптовалутите и блокчейн, за да укрепят икономиките си.

Евразийският икономически съюз е постсъветски икономически блок, съставен от Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия. Това е отговорът на Владимир Путин към 28-членния Европейски съюз, с разликите, че е е по-малък и по-малко богат.https://twitter.com/RealTimeCrypto/status/992024526832717826Тота Каляскарова, директор на макроикономическата политика в ЕАЕU, заяви, че нововъзникващият крипто пазар може да има драматично въздействие върху евразийската икономика.

Това е ново явление. Финансовите технологии се развиват много бързо и нашата задача е да се справим с тези процеси. Появата и използването на криптовалути ще повлияе на паричните условия в нашите страни и макроикономическата стабилност на цялата ЕАЕU. 

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света