НАЧАЛО Други

Русия може да отмени забраната за Telegram

АВГ. 28, 2018 20:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия може да отмени забраната за Telegram

Руският надзорник на телекомуникациите заяви, че ще обмисли обръщане на забраната за приложението за съобщения Telegram, ако компанията се съобрази със съдебна заповед, изискваща от нея да сподели своите ключове за криптиране с федералните правоприлагащи органи.


Руският медия RT съобщава, че Roscomnadzor (RKN), който започна да блокира местния достъп до чат приложението, след като компанията отказва да изпълни тази съдебна заповед, заяви, че ще анулира забраната, след като Telegram направи своите криптирани ключове достъпни за Федералната служба за сигурност (ФСБ), която твърди, че се нуждае от способността да декриптира съобщенията за борба с тероризма.

Тази забрана идва на върха на ICO-то на Telegram в размер на $1,7 милиарда, което бе проведено в два кръга на частно финансиране. Компанията обжалва забраната на Върховния съд на Русия, който се е споразумял с ФСБ и потвърди заповедта в решение, взето по-рано този месец.

Независимо от това, Telegram не дават индикации, че ще актуализират позицията си в отговор на решението на Върховния съд или предложението на RKN.

"Telegram не са отрекли, че властите имат право и дори задължение да се борят с тероризма. Напротив, ние предложихме единствения цивилизован начин да го направим - съдебна заповед в замяна на разкриване. Разкриване, което не е на съдържанието на съобщенията, а само на IP адрес или телефонен номер. Необходимо е да се намери баланс между националната сигурност и неприкосновеността на личния живот ", заяви адвокатката на Telegram Павел Чиков в интервю за кодовата програма на Дуров, според доклада на RT.

В отговор на забраната, основателят на Telegram Павел Дуров създаде инициатива "Цифрова съпротива", чрез която е предоставил безвъзмездни средства за отделни лица и организации, които предоставят услуги на proxy и VPN, които позволяват на потребителите да заобиколят правителствената забрана.

Иран също наложи забрана за Telegram след продажбата на токени, като най-малко едно високопоставено лице предупреждава, че новата криптовалута на компанията може да бъде използвана за "подкопаване на националната валута на Иран" и за изпразване на пари от страната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света