НАЧАЛО Други

В Русия искат да пуснат туристическа блокчейн платформа

ЮНИ. 10, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 В Русия искат да пуснат туристическа блокчейн платформа

Ханти-Мансийският автономен окръг - Югра, федерален oкръг на Русия, ще пусне в експлоатация платформа базирана на блокчейн, съобщи на 7 юни голямата държавна медия Тасс.


Според доклада, по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург тази седмица, генералният директор на регионалния фонд за развитие, Роман Генкел, подписа споразумение с Александър Бородич, главен изпълнителен директор на блокчейн стартъпа Universa, за стартиране на платформата.

Според публикацията в блога на Universa на 7 юни, системата ще позволи проследяването на публичните разходи и инвестиции, за да се гарантира прозрачност. От компанията твърдят:

"Маркирането на парите с помощта на DLT ще защити правителствените субсидии и инвестиции от злоупотреби."


Фирмата също така ще разработи платформа за поддържане на множество езици, като общата цел е да се свържат всички участници в туристическата екосистема - доставчици на туристически продукти и услуги, транспорт, инвеститори и туристи.

Ръководителят на Федералната агенция за туризъм на Русия, Олег Сафонов, заяви, че блокчейн технологията има способността да трансформира туристическата индустрия на страната още oт ноември 2017.

През март миналата година излезна новината, че Дубай стартира виртуален, бизнес-към-бизнес туристически пазар, използвайки блокчейн като част от инициативата си Dubai 10x, която има за цел „да бъде 10 години по-напред от другите световни градове“.

Също така, по време на Икономическия форум тази седмица, ръководителят на руската държавна петролна компания Роснефт заяви, че компанията не изключва възможността в бъдеще да плаща за петрол, използвайки криптовалути.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

10 Длъжности, Които Не Са Съществувавали Преди Kриптовалутите

С "метеоричното" покачване на популярността на криптовалути, пазарът на труда вижда голям наплив от свободни места за работа с крипто. По долу са изброени първите 10 работни места, създадени от крипто...
АПР. 23, 2018 7 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голяма европейска авиолиния иска блокчейн да премахне посредниците

В сряда, 3 октомври, една от най-големите авиокомпании в света, Air France-KLM, обяви партньорството си с Winding Tree, "децентрализирана блокчейн екосистема за пътувания". Чрез това споразумение авио...
ОКТ. 6, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

APPLE Може Да Използва RIPPLE За Разплащания

Apple - една от най-големите корпорации в света, чиито решения и продукти оказват силно влияние върху търговския пазар. Такива технологични гиганти отдавна следят света на криптовалутите и блокчейн те...
АПР. 14, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Може ли да се разчита на институционалните инвеститори за растежа на крипто?

С навлизането на Bakkt в крипто индустрията става все по-равнодушно, а пазара на криптовалути непрекъснато се пълни с все повече институционални инвеститори. Възприемани като добра новина за крипто па...
ДЕК. 6, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света