НАЧАЛО Крипто Крими

RusGas изкарват милиони от предполагаема крипто измама

ДЕК. 10, 2018 10:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 RusGas изкарват милиони от предполагаема крипто измама

MonitorChain наскоро разкриха потенциална измама в крипто индустрията, която би могла да позволи на измамниците да направят милиони долари за сметка на инвеститорите.


Измамата може да бъде изходна стратегия, която води цената на ценните книжа до почти нищо. Тя се появява в проекта RusGas, за който твърди, че "трансформира газовата индустрия", използвайки блокчейн.


$2.2 милиона от ICO водят до проблеми


RusGas събра $2,2 милиона по време на ICO, както отбеляза ICO Bench. Въпреки това, MonitorChain сега предполагат, че проектът може да подвежда инвеститори. На 28 ноември се открива подозрителна дейност при издаването на токени от RusGas.

По време на ICO-то, компанията имаше предлагане на токени от 10 милиарда. Обаче в края на миналия месец те извадиха още 100 милиарда. Това разрежда съществуващото предлагане и токените са изпратени до руския обмен Crex24, където бяха продадени. Безизвестният токен стана най-големият по обем на борсата, още в същия ден.

Оттогава досега се ускорява издаването на токени и са създадени нови 850 милиарда RGS монети, което увеличава общото предлагане 86 пъти. Всички тези токени също бяха пренасочени към Crex24.

Обменът има поръчки за продажба на 220 милиарда монети, като цената вече е докарана почти до нула, тъй като е разредена до минимума, който е eдна милиардна от Биткойн.


Crex24 се противопоставят


MonitorChain наскоро заявиха, че са получили отговор от екипа на Crex24 за инцидента. Обменът каза:
Настоящата ни политика е да действаме в съответствие с исканията за токени, тъй като имат своя визия за промоция и развитие.

Борсата няма да забрани търговията със монети, въпреки продължаващите обвинения. MonitorChain написа в публикация в блога:
Crex24 няма да забрани търговията, въпреки че е напълно наясно със ситуацията. Нашето мнение е, че те съзнателно печелят от измами и са съучастници в тази схема.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света